Ribó deixarà l’alcaldia de València si un jutge li imputa per haver carregat a l’Ajuntament un viatge a la Corunya

Joan Ribó considera que la actitud del gobierno central es un boicot intencionado a la ciudad de Valencia
image-336924
L’acalde de Compromís diu estar “molt tranquil” però assenyala que si li imputen farà el mateix que demana que facin els investigats del PP

Ribó, que ha dit estar “ molt tranquil“, s’ha pronunciat així a preguntes dels periodistes després que la Fiscalia hagi obert diligències per aquest viatge arran d’una denúncia del grup popular, que considerava que l’alcalde havia utilitzat fons públics per a un acte de precampanya, la qual cosa podia constituir una il·legalitat.

El que li demanem al PP evidentment ens ho haurem d’aplicar tots, és una qüestió lògica i normal”, ha asseverat Ribó, qui ha recordat que sempre han demanat als populars que en el moment en què s’obri un procés d’investigació per part d’un jutge “presentin la dimissió”.

“No és que estic disposat a dimitir, és que estic obligat a dimitir. Jo sóc coherent“, ha afirmat l’alcalde, qui ha afegit que les normes “són iguals per a un partit que per a un altre, per a un govern que per a l’oposició”.

Preguntat sobre si es planteja retornar els diners d’aquest viatge, l’alcalde ha assenyalat que no, perquè es va tractar d’un “acte públic, convocat públicament”, i en conseqüència no veuen “cap motiu” per retornar-ho. .

L’alcalde ha explicat que han enviat informació i documentació a la Fiscalia, com la convocatòria oficial de l’acte, que no era de “campanya” electoral, així com el resum de totes les reunions, comissions de treball, actes de participants, de les conclusions i les hores corresponents.

“Crec que és una qüestió que està molt clara, però en definitiva qui ha de plantejar això és el fiscal, i té tota la documentació”, ha afirmat l’alcalde, qui ha afegit: “com podeu veure, no estic massa preocupat, senzillament, estic molt tranquilet”.

Ha indicat que el fiscal pot demanar ara una investigació, i posteriorment el jutge declararà si la recerca segueix avant o no, però en aquests moments s’està en una fase en la qual el fiscal “no ha obert una recerca, ha obert diligències, que és la seva obligació davant qualsevol denúncia”.

La cimera d”alcaldes pel canvi’ es va celebrar a la Corunya els dies 27 i 28 de novembre, i al costat de Ribó van viatjar quatre regidors, un assessor de premsa, tres funcionaris municipals i un expert en innovació, la qual cosa va suposar una despesa de més de 7.000 euros en bitllets d’avió, dietes, hostalatge i manutenció carregats a diferents partides municipals i de la Fundació Inndea.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.