728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

RTVE retransmestrà la Crida per primera vegada i li donarará cobertura estatal i internacional

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha valorat molt positivament el conveni de col·laboració que han acordat Junta Central Fallera i Radiotelevisió Espanyola (RTVE) per difondre els actes més importants de les Falles pels seus diferents canals. “La cobertura històrica que tindran enguany les Falles respon a l’aposta decidida d’este equip de govern i de l’àmbit faller per defensar l’excepcionalitat de la nostra festa gran i a la bona predisposició de Radiotelevisió Espanyola per difondre-la com mereix pel seu impacte social, cultural i econòmic”, ha afirmat Fuset.

La Crida.
image-330810
Una de les novetats principals derivades del conveni és la retransmissió en directe el proper diumenge, dia 28, de l’acte de la Crida. Serà a través de La 2 de Televisió Espanyola, del Canal Internacional i del web rtve.es. “La cobertura estatal i internacional per primera vegada de la Crida és una gran notícia perquè es tracta d’un acte on convidem a tot el món a visitar València i viure les seues festes grans, amb la qual cosa és necessari que eixe missatge els arribe al major nombre de gent possible”, ha explicat Fuset.

La segona novetat fonamental del conveni comporta que la mascletà del dia 19 de març serà retransmesa en directe en una programació especial de La 1, el Canal Internacional i el web rtve.es. Esta difusió complementarà la producció i emissió en directe de les mascletades del 15 al 18 de març mitjançant la desconnexió territorial de Televisió Espanyola, el canal 24 hores i el web rtve.es.

L’acord també inclou el programa especial La Nit de la Cremà que s’emetrà el proper dia 19 de març per La 1, el Canal Internacional i el web rtve.es. “És fonamental que la difusió de la darrera mascletà de Falles i de la Cremà es faça pel canal principal de Televisió Espanyola i pel seu canal internacional. És la millor fórmula per aconseguir que tot el món conega els elements fonamentals de les nostres festes”, ha afirmat Fuset.

A més, eixa programació anirà precedida per un programa especial Comando Actualidad, centrat en les Falles. També hi haurà un reportatge especial sobre Falles en el programa Informe Semanal i connexions en directe en diversos magazines. “Considerem molt positiu que es complementen les retransmissions en directe dels principals actes fallers amb una programació que informe i incidisca sobre tot allò que forma part de les Falles: el paper dels artistes fallers, de les bandes de música, dels professionals pirotècnics, de totes i tots els festers i de totes i tots els veïns de la ciutat”, ha assegurat el regidor.

El conveni també inclou que Radiotelevisió Espanyola facilitarà el senyal pool de les retransmissions de la Crida i la Cremà a totes les televisions que ho sol·liciten a Junta Central Fallera. A més, hi haurà una cortineta de continuïtat que donarà suport a la candidatura de les Falles a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

“Les Falles d’enguany són especialment importants per la proximitat de la data en què es valorarà la seua candidatura per la UNESCO. Entre totes i tots hem d’optimitzar la seua difusió per tot el món. Per això agraïm la bona predisposició de Radiotelevisió Espanyola, i especialment de la seua delegació valenciana, per dotar les Falles de la cobertura mediàtica que mereixen”, ha dit Fuset, qui ha destacat que “l’equip de govern ha mantingut moltes reunions per aconseguir la cobertura que hui celebrem, que es multiplica respecte a uns altres anys”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.