MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Russafa Escènica debat sobre les possibilitats del valencià com a eina de treball a les arts escèniques

El Péndulo | Redacción.- El pròxim dissabte 12 de març el festival Russafa Escènica ha programat una taula redona que porta per títol ‘Des de la por a la llengua. Possibilitats d’una llengua minoritzada com a eina normalitzada de treball a l’escena valenciana’. La trobada es durà a terme en l’Aula Magna de la La Nau, edifici pertanyent a la Universitat de València i començarà a les 10:30 hores.

La taula pretén consolidar llaços entre tots els agents culturals per tal de construir el marc necessari que recolze als creadors a desenvolupar les seues propostes en la seua pròpia llengua i es fonamenta sobre l’experiència de consolidats creadors, productors i promotors professionals.

Russafa Escènica debate sobre las posibilidades del valenciano como herramienta de trabajo en las artes escénicas.
image-338843

Els participants de la taula redona, reconeguts per la seua professionalitat i trajectòria dins de les arts escèniques són els següents: Carles Alberola, director, autor, actor i productor de teatre i televisió; Xavi Puchades, autor, guionista i director de teatre; Pilar Almeria, directora, actriu i directora del teatre i la companyia Teatre del Micalet; Sònia Alejo, actriu i autora teatral; Francesc Burgos, cantant, autor i creador músic i teatral a més de codirector del Teatre del Raval de Gandia i de la casa de producció lacasacalba i Paco Orts, Tècnic de Cultura de l’Ajuntament del Puig de Santamaria. Santiago Ribelles, qui se’n ocupa de la normalització lingüística del Festival, serà el moderador.

Està previst que en finalitzar la participació de tots els convidats s’òbriga un torn de paraula per a tots els assistents.

La taula redona coincideix amb una setmana molt activa per a Russafa Escènica ja que fins al diumenge 13 de març estarà en marxa el ‘II Cicle de Russafa Escènica al Teatre Rialto’. Si dimecres passat van passar per l’escenari de la Sala José Sancho la companyia La Gran Família amb ‘El mirador presenta,,,Dies de guardar’, de María José Peris; divendres que ve, 11 de març podrem veure ‘Rèquiem’, de Chema Cardeña i el diumenge 13 ‘RePlay’, de José Doménech.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.