Sandra Gómez presenta la capanya de control contra l’abandó d’excrements d’animals

València Noticies | Redacció.- La regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, al costat de la Federació d’Associacions de Veïns de València i la Policia Local, ha presentat este matí la campanya contra l’abandó d’excrements d’animals en la via pública. Esta iniciativa pretén intensificar la labor que realitza la Policia Local en el control d’esta conducta incívica.

En la primera intervenció, Gómez ha assenyalat que la seua regidoria creu “en un model de seguretat pública i de protecció ciutadana que siga construït conjuntament amb les entitats socials que treballen cada dia en els carrers i, d’esta manera, detectar els problemes que té la ciutat i treballar les mesures de seguretat i d’acció policial per a solucionar-los”.

Sandra Gómez.
image-378507

Per est motiu, una vegada cada sis mesos el Servici de Policia Local es reunix amb totes les associacions de veïns per districte, valorant el treball que es fa en cada zona. Gràcies a estes avaluacions s’han detectat diversos problemes de seguretat ciutadana, com és el cas de la brutícia en els carrers a causa de l’abandó d’excrements d’animals en la via pública.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de València, María José Broseta, després de comentar els diferents problemes que s’han detectat a través de les queixes dels propis veïns, ha destacat que “seguix havent-hi una gran quantitat de veïns que no són molt cívics i deixen els excrements de les seues mascotes en els parcs o en la mateixa via pública”. Per açò, ha afegit que “veiem amb molt bons ulls qualsevol campanya per part de l’Ajuntament dirigida a eixes persones. És necessari que prèviament siguen informades i conscienciades i, si després continuen tenint esta conducta, siguen sancionades”.

La regidoria de Protecció Ciutadana s’ha compromés a realitzar, juntament amb la Federació de Veïns, campanyes de sensibilització sobre l’abandó dels excrements d’animal després de comprovar que és el principal problema en molts barris.

Gómez ha anunciat que junt amb la regidoria de Benestar Animal, “se subscriurà un conveni amb una empresa per a detectar, per mitjà de l’anàlisi d’ADN dels excrements, els propietaris dels animals que deixen la femta en la calçada, ja que és molt difícil detectar in fraganti este tipus d’infraccions”. Ha destacat que és “una proposta realitzada per la  Federació de Veïns mateixa”.

“Esta nova actuació de recollida de mostres d’excrements podria ser realitzada pels condemnats a treballs en benefici de la comunitat”, segons ha assenyalat Gómez, que també ha comentat que “començarà quan s’aprove la nova ordenança de tinença d’animals” i que “de moment, es comença amb campanyes de conscienciació, informació i sensibilització i campanyes d’acció policial directa”.

Ha assistit a la presentació José Vicente Herrera, intendent cap de la Policia Local de València, que ha traslladat les últimes dades d’altres campanyes d’excrements d’animal que s’han realitzat en la ciutat de valència. A més d’assenyalar la falta de neteja dels excrements en la via pública, ha destacat “la conducta incívica d’alguns propietaris per portar els gossos solts, passant el nombre de multes de 46 a 87 en un any”.

Per a acabar, Gómez ha agraït el treball que realitza la Federació de Veïns de València, convocant estes comissions de seguretat “que ajuden l’Ajuntament a conéixer millor la ciutat”. Finalment, ha destacat que “la seua forma de funcionar és amb transparència i col·laboració, treballant braç a braç amb la ciutadania, perquè la societat civil i l’administració pública construïm una ciutat millor i, en este cas, més neta”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.