MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Sir John Eliot Gardiner inicia en Valencia la seua gira amb ‘La passió segons Sant Mateu’, de Bach

El Péndulo | Redacción.- Sir John Eliot Gardiner torna demà divendres (a les 19:00 hores) al Palau de la Música de Valencia per dirigir ‘La passió segons Sant Mateu’ de Johann Sebastian Bach, una de les obres mestres de la història de la música i composició tradicional en la programació del Palau per celebrar la Setmana Santa.

Sir John Eliot Gardiner (Foto-Eva Ripoll).
image-338295

A més, es tracta de l’inici de la seua gira amb esta composició, ja que després visitarà les ciutats de Pamplona, Barcelona, Lucerna, Amsterdam, Brussel·les, París i Londres. Gardiner ha visitat el Palau en 6 ocasions des que debutara en 1992, i va dirigir esta Passió en 2005 amb English Baroque Soloists, la mateixa formació que tocarà demà. En la part vocal estarà el Monteverdi Choir i les veus de la soprano Hannah Morrison, el tenor Mark Padmore en el paper d’Evangelista i el baix Stefan Loges com a Crist.

Es tracta d’un concert que ha creat molta expectació entre els melòmans valencians que sempre han gaudit del magisteri, rigor, personalitat i màgia que Gardiner imprimeix als seus concerts. A més, el director britànic és un especialista en Bach i acaba de publicar el llibre La música en el castell del cel, en què ofereix un estudiós retrat del geni barroc alemany.

Gardiner és un dels músics determinants en la recuperació de la música antiga. Va començar a dirigir als quinze anys i és fundador de l’Orquestra i Cor Monteverdi, English Baroque Soloists i Orchestre Révolutionnaire et Romantique. Com a director invitat ha dirigit a l’Orquestra Philharmonia, LSO, la Filharmònica de Viena, Bayerischer Rundfunk i l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, entre altres.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.