MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Sostenibilitat obri una consulta ciutadana per a decidir què arbres es planten en el passeig Bonavista

sara uso en visita al pinar
image-359636
La regidora Sara Usó aposta per implicar a la ciutadania en la substitució de les palmeres afectades pel morrut roig

“Atès que les palmeres del passeig Bonavista s’han vist afectades pel morrut roig, quina espècie preferiria que es plantara?” Aquesta és la consulta que a partir de demà dilluns estarà oberta a la participació ciutadana i que estarà disponible fins al 9 de maig en el Panell de Govern Obert de la pàgina web de l’Ajuntament. “Els qui accedisquen a la consulta tindran quatre espècies arbòries seleccionades pels tècnics entre les quals triar”, ha explicat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

Les espècies proposades per l’Ajuntament de Castelló són la palmera washingtoniana, el ficus nitida, la bahuinia i la tipuana. Cadascun d’elles inclou una fitxa senzilla on es poden consultar les seues principals característiques i veure fotos per a facilitar l’elecció per part de la ciutadania. Usó ha afegit que “amb aquesta iniciativa fomentem la participació ciutadana a través d’una eina com la secció Participa del Panell de Govern obert desenvolupat per la Regidoria de Modernització o directament en l’adreça web participa.castello.es en la secció de Sostenibilitat”.

La consulta romandrà oberta durant 15 dies i es difondrà a través de xarxes socials per a facilitar la participació. “El passeig Bonavista és un dels eixos viaris més representatius del Grau i amb aquesta consulta oberta fem partícips als ciutadans en la decisió de quin volen que siga l’espècie arbòria que es plante”, ha insistit.

La palmera washingtoniana és la més resistent al morrut roig, encara que no és immune, aconsegueix una altura de 12 metres i una copa de 12. El ficus nitida aconsegueix les mateixes dimensions que l’anterior, té un creixement ràpid, un fullatge molt atapeït i és de fulla perenne. Aquesta espècie ja es troba en el passeig Bonavista, enfront de l’hotel, i també en la plaça Hort dels Corders.

La tipuana aconsegueix uns 10 metres d’altura i la copa té un perímetre de 10 o 11 metres, floreix a final de primavera amb les seues característiques flors grogues. Es pot veure en el bulevard Blasco Ibáñez. Finalment, la bahuinia aconsegueix entre 4 i 6 metres d’altura i la copa és de 2 metres, aproximadament. S’utilitza amb finalitats ornamentals per les seues flors, paregudes a les orquídies, que floreixen als dos o tres anys d’haver-les plantat. Es poden trobar en l’avinguda del Port, enfront del parc de la Panderola.

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.