MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Torna l’arpista Xavier de Maistre amb l’Orquestra de València i debuta el director xinés Long Yu

El Péndulo | Redacción.- L’arpista Xavier de Maistre torna demà divendres (a les 19:30 hores) al Palau de la Música amb l’Orquestra de València, per interpretar el ‘Concert per a arpa’ de Reinhold Glière. Un concert en què a més debuta el mestre xinés Long Yu, director artístic i titular de la Filharmònica de Xina, director de la Filharmònica de Xangai i invitat principal de la Filharmònica de Hong Kong. En la segona meitat del concert es podrà escoltar ‘La Cançó de la Terra’ de Gustav Mahler, un cicle de lieder escrit com si fóra una simfonia, que comptarà amb la presència de la mezzosoprano Aurhelia Varak i el tenor John Findon.

Ensayo de Xavier de Maistre y Long You. (Foto-Inma Romeu).
image-385732

Ensayo de Xavier de Maistre y Long You. (Foto-Inma Romeu).

Xavier de Maistre va començar a estudiar arpa als nou anys. Va ser el primer músic francés a unir-se a la Filharmònica de Viena. Dóna classes magistrals a l’Escola Juilliard de Nova York, a la Universitat de Toho de Tòquio i al Trinity College of Music de Londres. Aurhelia Varak té un repertori que comprén des de la música barroca a la contemporània. Recentment ha cantat a Xina el cicle ‘Les nuits d’eté’  de Berlioz, ha participat en un concert de gala a Ginebra amb àries d’òperes italianes i en la representació del ‘Stabat Mater’ de Pergolesi a Itàlia. John Findon va iniciar els seus estudis amb Martin Bussey a Manchester, la seua ciutat natal. Després va ingressar a la Reial Acadèmia Escocesa de Música i Art Dramàtic. Va obtenir una beca per a continuar els seus estudis a la Guildhall School.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.