Un procés participatiu dóna nom a huit espais públics nous de la Marina de València

Fig 8 proposta toponímiesEl procés ha inclòs entrevistes amb agents socials dels Poblats Marítims.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, impulsarà este dijous una moció en la Comissió de Desenvolupament Humà, Esports, Educació i Cultura per donar nom a huit espais públics de la Marina de València. Les nomenclatures proposades sorgeixen de diverses iniciatives de participació ciutadana.

El Passeig de la Remor i el de la Calma, la Plaça de les Hores, la de l’Aigua, la de l’Ona, la de la Sal i la de l’Horitzó i el Carrer de la Travessia són els nous noms que rebran els espais sorgits en la Marina de València atenent a la seua situació geogràfica. Així, per exemple, la Plaça de les Hores està vinculada a l’edifici del rellotge; la de l’Aigua, al punt des d’on es veu tota la dàrsena interior, o la Plaça de la Sal, a l’espai més pròxim a la mar.

 

Estes toponímies són el resultat d’un procés participatiu amb la ciutadania que ha consistit en diverses fases: en primer lloc, tot un seguit d’entrevistes en profunditat amb diversos agents rellevants dels Poblats Marítims per escoltar els relats identitaris existents cap a l’espai de la Marina de València; simultàniament, un qüestionari a través del web de la Marina perquè tot el veïnat poguera aportar la seua visió de l’espai (també el va emplenar alumnat de l’IES Balears per aconseguir la visió de generacions més joves); a continuació, diversos tallers per al treball col·lectiu al voltant de la memòria històrica i la identitat de l’espai públic (hi ha hagut quatre tallers amb participació oberta); per últim, votació de diverses opcions de noms per als espais públics segons les sensibilitats detectades i “amb la voluntat de donar una resposta inclusiva i dotar d’una identitat unitària l’espai de la Marina”, ha explicat Tello.

 

L’opció més votada a través del web de la Marina i de dos punts de votació presencial, amb 222 vots (un 51 per cent del total) va ser la relacionada amb paraules atemporals de la mar, seguida per l’opció d’expressions de la mar (amb 146 vots) i per paraules d’un viatge (amb 71 vots). Tots els vots s’han registrat per un sistema informàtic que ha garantit que foren vots individuals i únics.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.