Una trobada per a impulsar la cultura des dels barris que es farà el proper juny a València, al barri del Cabanyal

El Péndulo | Redacción.- Del 10 al 12 de juny al Barri del Cabanyal es celebrarà la primera edició d’ENCONTRES Cultura als Barris per a fer ciutat , un projecte organitzat i impulsat per PICUV (Plataforma d’Iniciatives Culturals Urbanes) formada per nou dels més destacats Festivals Urbans que es realitzen a la ciutat de València. La primera edició d’ENCONTRES veurà la llum exclusivament gràcies al treball i voluntariat dels organitzadors dels nou festivals de la PICUV i la col·laboració del Teatre El Musical i Regidoria d’ Acció Cultural de l’Ajuntament de València.

Com a tancament de la temporada, la Plataforma PICUV proposa la celebració d’aquesta trobada oberta a tots els públics on presentar les propostes escèniques i artístiques més destacades, desenvolupades pels propis Festivals durant l’any, conformant un esdeveniment que mostri l’importància que aquests projectes tenen al calendari cultural de la ciutat.

Programa de actos del evento.
image-360491

Un dels objectius principals d’aquest encontre és crear un espai de debat i reivindicació sobre els nous reptes que plantegen les dinàmiques participatives en la creació i gestió cultural des dels barris, dins dels models culturals actuals desenvolupats a les ciutats.

Des de la Plataforma PICUV es presenta aquesta trobada com una oportunitat per donar a conèixer als ciutadans de València aquestes iniciatives culturals i impulsar el desenvolupament de dinàmiques que pugen connectar a institucions, agents culturals i ciutadania.

Al mateix temps PICUV es lamenta que a dia d’avui no es troba produït un marc de col·laboració entre la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València i Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, amb les quals s’han sol·licitat reunions amb aquesta finalitat,  des de fa diversos mesos, i insta a aquestes i altres institucions culturals valencianes al fet que s’impliquin en el desenvolupament d’aquestes iniciatives afins a les seves línies d’acció respecte a les seves polítiques culturals i socials.

Festivals com Russafa Escènica, Circuit Bucles, Districte 008, Cabanyal Íntim, Benimaclet Confusion, MUV! Circuit de Música Urbana, Intramurs, Ciutat Vella Oberta i Russafart atrauen a milers de ciutadans cada temporada als barris. Més de 100.000 espectadors van passar per aquests Festivals en l’última temporada, molts d’ells ja consolidats amb una trajectòria de més de cinc edicions.

Teatre, Dansa, Música en directe, Fotografia, Arts Plàstiques entre altres disciplines formaran part del programa, que durant tot el cap de setmana del 10, 11 i 12 de Juny es desenvoluparà als diferents espais i sales del TEM, i en espais oberts com a la Plaça del Rosari i en diferents carrers del Cabanyal durant  tres dies.

Hi participaran diferents experiències, en una oportunitat de conèixer i reflexionar sobre iniciatives culturals desenvolupades en diferents territoris i la seva vinculació amb la ciutadania i la seva influència en l’entorn urbà. S’organitzaran diferents xerrades i taules redones amb representants de projectes com La Taula ciutadana i Intermediae de Madrid, Redtejas de Sevilla, Ones d’Energia de San Sebastian, Cabanyal Horta i Picuv de València i Portes Obertes de Rio de Janeiro.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.