València s’afegix a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància amb la política municipal de pacificació del trànsit

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València s’afegirà a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància, que agrupa els municipis que adopten mesures per a garantir les necessitats dels xiquets i xiquetes, que són considerades com a paràmetre de les necessitats de tots els ciutadans i ciutadanes. Amb esta filosofia, basada en les recerques del sociòleg i pedagog Francesco Tonucci, l’equip de govern municipal ampliarà les zones per a vianants a la ciutat, amb accions com la pacificació del trànsit que s’ha dut a terme a l’entorn de la Llotja i el Mercat Central i que, en breu, s’implantarà també al carrer dels Serrans.

Així ho ha anunciat hui el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, després de visitar, amb el vicepresident de la Diputació de Pontevedra, César Mosquera, l’adaptació a zona de vianants de l’entorn de la Llotja. Durant este recorregut, el responsable gallec ha explicat el model de pacificació del trànsit dut a terme a Pontevedra, que ha sigut objecte de premis i guardons internacionals “per la seua política de recuperació d’espai públic de qualitat”, i ha considerat “que València perseguix la mateixa finalitat, la de crear una ciutat còmoda, amable, segura i accessible”.

Giuseppe Grezzi explica que una ciudad sana y segura para los niños y niñas también lo será para todos los ciudadanos y ciudadanas.
image-350191

“El nostre objectiu ha sigut aconseguir un medi ambient urbà sa per a l’espècie humana, que és la que habita les ciutats”, ha destacat César Mosquera, que ha coincidit amb Giuseppe Grezzi en afirmar que “una ciutat sana i segura per als xiquets també ho és per als adults”. El vicepresident de la Diputació de Pontevedra ha manifestat que les xifres de sinistralitat ocasionades pels vehicles que circulen pels carrers i la percepció de perill que genera el trànsit a les ciutats, actualment, “és enorme”, i ha indicat que, per a acabar amb esta realitat, a Pontevedra s’ha reduït un 80 % el trànsit. “Hem millorat la mobilitat motoritzada quan esta era necessària i l’hem dissuadit quan no ho era, amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, que es traduïx en una sensació de perill mínima per al vianant”.

Giuseppe Grezzi, que participarà al juny en un congrés de la xarxa esmentada, que advoca per la recuperació de l’espai per als xiquets i les xiquetes, ha indicat que la pròxima actuació a València serà al carrer dels Serrans, on a l’abril es realitzaran les accions necessàries per a habilitar les zones de càrrega i descàrrega i facilitar altres servicis. Si bé, ha aclarit, “el pla de mobilitat preveu accions en tots els barris, amb la finalitat d’avançar en l’ús racional del vehicle. De fet, ja estem treballant a Benimaclet i Sant Marcel·lí, i tenim voluntat i idees per a estendre esta política a tota la ciutat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.