banner_990x90_EFE (1)

Vilafamés inaugura el pròxim dissabte el camp d’aviació de la guerra civil com a nou recurs turístic

camp aviació 4L’acte comptarà amb una recreació històrica de pilots de la legió còndor alemanya i de l’aviació republicana, així com amb un vol d’exhibició d’un dels aparells utilitzats durant l’època

Durant la jornada també estarà oberta una exposició a la sala Quatre Cantons i es presentarà  una part del documental sobre aquest espai militar i el llibre ‘¡Objetivo Levante!’

Vilafamés  Vilafamés inaugurarà el pròxim dissabte dia 3 de febrer l’antic camp d’aviació de la guerra civil espanyola com a nou recurs turístic de la localitat, una vegada finalitzats gran part dels treballs de recuperació i restauració de les diferents àrees i infraestructures de la zona. Són 11.000 metres quadrats en els que els visitants descobriran l’antiga torre de telecomunicacions de l’aeròdrom, el refugi antiaeri de l’Estat Major del Camp, les cuines per al personal o 200 metres de trinxeres transitables, entre d’altres i que “suposaran l’ampliació i diversificació de l’oferta turística de Vilafamés”, assenyala el regidor de Turisme, Lluís Torlá.

La jornada començara amb l’acte oficial d’inauguració que donarà pas a tot un seguit d’activitats que s’allargaran durant tot el dia i que es realitzaran tant al camp d’aviació com a diversos espais de la localitat. Entre els més destacats es troba la recreació històrica de pilots de la legió còndor alemanya i de l’aviació republicana, en forma de museu vivent, que estarà acompanyada per un vol d’exhibició del ‘Büker Bü-133 Jungsmesiter’, un avió alemà de l’època de la guerra civil. Al mateix temps, durant tot el matí, al camp d’aviació es realitzaran visites guiades i tallers infantils.

Aquestes activitats es completaran amb tot un programa d’actes que tindran lloc ja a Vilafamés. Exactament, a la plaça de la Font s’instal·larà una carpa amb ambientació militar de l’època, mentre que a la sala Quatre Cantons hi haurà una completa exposició amb divers material militar de l’època. També a la mateixa sala, ja en horari de vesprada, es presentarà un avanç del documental realitzat sobre el camp d’aviació per part de Miguel Lobera i Gabriel Ahís, i també el llibre ‘¡Objetivo Levante!, coordinat per Carlos Mallench, Blas Vicente i Josep Joan Miralles.

El regidor de Turisme, Lluís Torlá, explica que “aquest antic aeròdrom és l’únic recurs turístic d’aquestes característiques que hi ha actualment a les comarques de Castelló”, i que vorà la llum el pròxim dissabte gràcies al projecte impulsat per l’Ajuntament i finançat per la Generalitat Valenciana i Memòria Històrica.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.