El Ple ha acordat per unanimitat esta renovació de la flota de l’EMT

La EMT adecuará los horarios de los autobuses a las necesidades reales de los usuarios. L’empresa municipal de transports adquirix 40 nous vehicles

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui, per unanimitat, autoritzar l’Empresa Municipal de Transports (EMT) perquè concerte una operació financera per a l’adquisició de 40 nous vehicles amb els quals la flota d’autobusos urbans serà 100 % accessible. Este acord permetrà una reducció de les despeses de manteniment dels vehicles de l’EMT i una millora ambiental, ja que es reduiran un 67 % de les emissions de diòxid de carboni.

 El regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que amb esta actuació l’EMT baixa l’edat mitjana dels seus vehicles, “que és el que havia d’haver fet durant els últims anys, en què el material ha anat fent-se vell”. El regidor ha aprofitat la seua intervenció per a recordar que durant els últims 13 anys “l’Ajuntament ha perdut entre 400 i 500 milions d’euros, ja que no ha rebut cap aportació estatal corresponent al transport públic metropolità, i ha reiterat l’aposta de l’equip de govern actual de donar un millor servici de transport públic, que es traduirà en un increment d’usuaris”.

Pel que fa a les projeccions de tresoreria, ha assegurat Grezzi, “l’EMT no tindrà problemes econòmics, a pesar d’haver fet un esforç per a abonar als treballadors les retallades patides amb el govern de Mariano Rajoy amb la finalitat que recuperen el seu poder adquisitiu”.

En el debat previ a l’aprovació d’este acord, el regidor Narciso Estellés, del Grup Municipal Ciutadans, ha celebrat la decisió de l’EMT “perquè després de molt de temps de retallades es millorarà la flota i el servici”, i ha puntualitzat “que queda pendent la contractació de personal”.

En la sessió plenària, que ha començat amb dos minuts de silenci en memòria d’Alicia, menor de 17 mesos assassinada a Navarra, també s’ha aprovat, per unanimitat, la catalogació de Bombas Gens com a Bé de Rellevància Local, i s’ha donat compte de l’informe corresponent al quart trimestre de 2015 sobre el compliment de terminis per al pagament d’obligacions municipals, que tal com ha explicat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, s’ha reduït a 37 dies.

“Les factures que queden per pagar a final d’any, amb relació a 2014, s’han reduït més d’un 50 %. Dels 55 milions d’euros pendents, en queden per pagar 25 milions”, ha concretat el regidor.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.