Acaba el termini per a presentar al·legacions al projecte d’instal·lació d’una macroplanta de combustible al port d’Alacant

IMG000013627Aquest dilluns finalitza el termini per a presentar davant l’Autoritat Portuària al·legacions al projecte d’instal·lació d’una macroplanta de combustible al port d’Alacant. Es tracta d’un projecte molt qüestionat a la ciutat, sobretot entre el moviment veïnal, que persegueix evitar la instal·lació de 18 depòsits de combustible al recinte portuari que podran emmagatzemar 700.000 tones de combustible.
Els veïns han presentat 1.300 al·legacions individuals en contra de la planta i 17 associacions també hi han enviat escrits per rebutjar la seua instal·lació. La construcció d’aquests depòsits s’ha projectat a no arriba 1.000 metres de barris molt poblats, com ara Sant Gabriel, Baver i Benalua i molt prop d’un col·legi públic.
Les agrupacions veïnals han basat els escrits d’al·legació en una possible infracció comesa per la mercantil que ha proposat el projecte, ja que preveu la implantació dels depòsits en dues fases: la primera quan s’instal·larien 6 depòsits, i la segona quan bastirien els altres 12. Segons els veïns, aquesta instal·lació en dos passos suposaria un frau de llei, ja que amb la fragmentació, s’evitarien els controls mediambientals.
La pressió veïnal ja va aconseguir el 1995 el desmantellament dels depòsits de Campsa, que els hagueren de traslladar a la partida de Bacarot.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.