BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

‘Ajuntament de Castelló col·labora amb la Fundació Secretariat Gitano en el projecte “Centre d´esplai Racó Màgic”

_PPP8481
image-246364
El projecte consisteix en la realització d’activitats d’oci constructiu, educatives i socials

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la directora territorial de la Fundació Secretariat Gitano a la Comunitat Valenciana, María Dolores Fernández, han signat un conveni de col·laboració per a continuar amb el projecte “Centre d’esplai Racó Màgic”, una iniciativa que consisteix en la creació d’un espai lúdic dirigit al desenvolupament dels xiquets i a impulsar la implicació de les famílies. A l’acte de signatura del conveni també ha assistit el regidor de Benestar Social, José Luis López.

Des de l’any 2006 la Fundació Secretariat Gitano desenvolupa activitats d’índole psicosocial en el Barri San Lorenzo de Castelló de la Plana on ofereixen un espai lúdic i soci-educatiu per a desenvolupar activitats de prevenció i activitats d’oci i temps lliure durant els mesos d’estiu amb un gran èxit de participació. A partir de 2009 es van iniciar les activitats del projecte “Centre d´esplai Racó Màgic” durant el període escolar, com Centre d´Esplai en les instal·lacions municipals de Serveis Socials Oest, situades en la plaça Urban, i en els mesos de juliol i agost com a escola d’estiu en les instal·lacions del Col·legi Públic Carles Selma.

El projecte està dividit en dos blocs: “Racó Màgic”, destinat a 42 menors amb edats compreses entre els 3 i 8 anys; i “Promociona” per a 25 xiquets de 9 a 14 anys, oferint activitats d’oci constructiu, educatives i socials, col·laborant amb les famílies en la conciliació de la vida laboral i familiar i fomentant la normalització educativa d’alumnes i alumnes gitanos/as de l’últim cicle d’Educació Primària i Secundària Obligatòria. Cal destacar que les aportacions de les famílies dels participants són vitals doncs d’aquesta forma s’aconsegueix millorar la seua contribució en les accions que se’ls proposa.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que l’ajuntament col·labora amb més de 17.000 euros en aquesta activitat i ha agraït la Fundació Secretariat Gitano la labor que realitzen “en benefici de la integració social d’aquest col·lectiu de Castelló, des d’una atenció integral de les necessitats de les persones i de promoció de les seues potencialitats individuals”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.