Briones: ‘l’EPA mostra una evolució positiva de la Comunitat Valenciana en l’últim trimestre del 2015 amb un descens de l’atur de 22.200 persones’

Oficina del Inem de la calle Alfambra, Valencia.

Oficina del Inem de la calle Alfambra, Valencia.

La directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha manifestat que “les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) de l’últim trimestre del 2015 mostren una evolució positiva del mercat de treball on veiem que augmenta el nombre de persones ocupades en 22.700 i disminueix el nombre de persones aturades en 22.200”.

Els resultats de l’EPA del quart trimestre del 2015 suposen una reducció del 0,92 per cent en la taxa d’atur respecte al tercer trimestre, i situen la taxa d’atur en un 21,4 per cent.

Segons Rocío Briones, “encara que la taxa d’atur a la Comunitat segueix estant lleugerament per sobre de la mitjana de l’Estat, que se situa en el 20,9 per cent, a la Comunitat Valenciana es donen símptomes de la recuperació de la confiança, ja que vam acabar l’any amb més de 50.000 llocs de treball creats i uns 49.000 aturats menys.

En aquest sentit, la directora general ha declarat que “des del Govern valencià seguim treballant en l’àmbit específic de l’ocupació per recuperar un servei públic que garanteixca la millora de les oportunitats de les persones desocupades, a través de mesures com el programa AVALEM Joves que es va presentar ahir i que actuarà sobre 80.000 joves amb un pressupost de 200 milions. D’altra banda també estem treballant per afavorir la competitivitat de les empreses fent una profunda revisió del sistema de formació de les empreses i dels serveis d’intermediació amb elles “.

Una de les dades més significatives de l’EPA de l’últim trimestre del 2015, respecte al tercer trimestre, és que les dones han concentrat el 85 per cent de la creació d’ocupació en el quart trimestre del 2015. En concret, dels 22.700 nous llocs de treball, un total de 18.900 corresponen a dones.

A més, s’ha registrat un impuls pel que fa a la creació de llocs de treball estables, sent la Comunitat Valenciana la comunitat que encapçala la creació d’ocupació estable a tot Espanya, amb 15.000 nous llocs de treball estables en l’últim trimestre de 2015.

Per províncies, l’atur a Alacant ha baixat en l’últim trimestre de 2015 en 3.500 persones (1,7 per cent respecte al tercer trimestre de 2015), a Castelló ha baixat en 4.900 persones (un 8,4 per cent respecte al trimestre anterior ), ia València hi 13.900 persones menys a l’atur que en el trimestre anterior (un descens del 5,1 per cent).

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.