Burjassot obrirà al públic el jardí del Col·legi Major Sant Joan de Ribera després de la intervenció de les brigades d’Imelsa

Els brigadistes conclouen el condicionament del parc després de prop de dos mesos de treball
El parc serà visitable dos caps de setmana al mes i s’inclourà en el Programa de Rutes Guiades de l’Ajuntament
DSC_2086
image-278100

Les brigades forestals de l’empresa pública Imelsa han conclòs ja els treballs de neteja i condicionament del jardí catalogat com Bé d’Interès Cultural (BIC) el qual pertany al Col·legi Major Sant Joan de Ribera, a Burjassot.

L’alcalde de la localitat, Rafael García ha mostrat “molt satisfet amb el resultat d’esta actuació” i ha volgut “agrair tant a Imelsa com als diputats provincials les gestions realitzades perquè la intervenció de les brigades en aquest parc s’haja dut a terme”.

En aquest sentit, Rafael García ha indicat que “gràcies al conveni entre l’Ajuntament i el Col·legi Major, aquest jardí serà visitable dos caps de setmana al mes, i a més s’inclourà en el Programa de Rutes Guiades del consistori”.

Per la seua banda, el diputat provincial i portaveu de Medi ambient en l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha afirmat que “amb la culminació d’aquests treballs es recupera un autèntic pulmó verd de la població, que era una reivindicació històrica, les gestions de la qual van començar ja durant la legislatura passada”.

Al servei dels ajuntaments

El gerent d’Imelsa, Josep Ramon Tiller, ha assenyalat que “les brigades han realitzat un gran treball de silvicultura, respectant les espècies autòctones i eliminant les invasores, i ens sentim especialment orgullosos perquè ho podrà gaudir tota la població” i ha anunciat que “Imelsa està treballant ja en la creació de les Brigades Verdes, que centraran la seua labor en entorns urbans i periurbans, a l’estil de l’actuació en aquest parc”.

Tiller ha destacat que “l’objectiu d’Imelsa és prestar un millor servei als ajuntaments, i per això estem creant noves línies d’actuació que repercutisquen en la promoció social i econòmica dels nostres municipis”.

Història del Col·legi Major

El Col·legi Major Sant Joan de Ribera està emplaçat en l’antic castell de Burjassot, un edifici d’origen àrab de gran valor cultural i històric, en el qual en 1401 Martín l’Humà va jurar els furs del Regne de València.

En 1600 Sant Joan de Ribera, Arquebisbe de València i Patriarca d’Antioquia, va adquirir el castell. A la seua mort va passar a ser propietat del Real Col·legi de Corpus Christi fins a l’any 1855, en què va ser desamortitzat per l’Estat. En 1894 va ser adquirit per Dª Carolina Alvarez Ruiz, qui ho va destinar a col·legi major.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.