banner_990x90_EFE (1)

Castelló cercarà finançament europeu per a la realització de projectes en matèria de gènere amb la col·laboració de la Universitat Jaume I

Conveni Isonomia-Ajuntament Castelló
image-284900

Marco i Climent renoven el conveni de col·laboració amb la Fundació Isonomia per a la promoció de la igualtat

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, i el president de la Fundació Isonomia i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, han signat avui la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’UJI i l’Ajuntament de la capital de la Plana per a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la prevenció de la violència de gènere. En l’acte també ha estat present la tinent alcalde i responsable de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, i les tècniques de la Fundació Isonomia Gemma Escrig i Maria José Ortí.

Vicent Climent ha agraït la col·laboració de l’ajuntament i la seua predisposició en la promoció de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere. Tant el rector com l’alcaldessa han destacat la voluntat conjunta de treballar en l’obtenció de finançament europeu per a la realització de projectes en matèria de gènere.

Amparo Marco ha recalcat la necessitat d’avançar per a “posar fi a la xacra de la violència masclista” i ha posat en valor el treball desenvolupat per la Fundació Isonomia com a referent en matèria d’igualtat. L’alcaldessa ha destacat que “les institucions públiques tenim l’obligació de lluitar perquè la igualtat sea efectiva i real, que no solament quede plasmada en una llei o en els marcs reguladors que són fonamentals i bàsics, sinó també amb els recursos necessaris i amb la voluntat tant política com a personal que de debò aqueixos marcs es porten a la pràctica i la igualtat siga efectiva”.

Marco ha afegit que “la igualtat es fa efectiva des de la base, des de l’educació en tots els seus àmbits, començant des de la família, que és fonamental i és on els xiquets naixen i passen bona part de les seues hores; però també des de tots els centres educatius. Per més mitjans i pressupost públic que posem, per més lleis que fem, si no hi ha educació mai eradicarem la violència ni aconseguirem la igualtat”.

La signatura dóna continuïtat a la col·laboració entre ambdues entitats que van subscriure en 2004 el primer conveni conjunt mitjançant el qual l’Ajuntament s’incorporava a la xarxa de municipis de la província de Castelló vinculats a la Fundació Isonomia. Mitjançant el nou conveni el municipi castellonenc aportarà a la Fundació Isonomia 6.000 euros per al desenvolupament d’activitats i iniciatives que promoguen la igualtat efectiva entre dones i homes.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.