Castelló compra la parcel·la que permetrà connectar amb nou pont sobre el riu Sec els barris de Crèmor i del Raval Universitari

visita-solar-parcela-pasarela
image-443136
L’alcaldessa Amparo Marco destaca que aquesta connexió facilitarà l’ús de serveis públics i equipaments en ambdues zones

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat l’adquisició de la parcel·la que permetrà construir un nou pont sobre el riu Sec “amb l’objectiu de connectar els barris de Crèmor i del Raval Universitari de manera que facilite la disposició de serveis públics i equipaments urbanístics pels habitants d’ambdues zones, que ara es veuen separats pel llit del riu i obligats a una marrada notable”.

La parcel·la ocupa una superfície d’uns 4.700 metres quadrats i està situada entre la carretera de l’Alcora i el llit del riu Sec, en la confluència amb la quadra del Saboner. Aquest nou pont pel Sud-est sobre el riu Sec està contemplat en les previsions de tot el planejament futur donada la seua importància “per a cosir la ciutat i que el riu Sec deixe de suposar una barrera per a dos barris tan pròxims com Crèmor i el Raval Universitari”, ha subratllat la primera edil.

L’Ajuntament de Castelló ha destinat una partida d’un poc més de 440.000 euros per a l’adquisició d’aquesta parcel·la atès que era requisit necessari per a possibilitar la futura construcció de la passarel·la sobre el riu Sec. “Des del Govern Municipal, tal com ha reiterat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, apostem per un microurbanisme que ajude a desenvolupar la ciutat consolidada”, segons Amparo Marco, qui a més ha insistit que “amb infraestructures com aquesta no solament cosim la ciutat sinó que possibilitem que dos barris densament poblats puguen beneficiar-se mútuament dels serveis públics i equipaments que disposen”.

El nou Pla General, ara en fase prèvia de redacció, també contempla aquesta nova connexió sobre el riu Sec. Veïns i veïnes podran traslladar les seues propostes a l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló per a concretar el desenvolupament d’aquesta plataforma en la reunió convocada el 20 de febrer a les 18.00 en el col·legi Jaume I. Aquest procés participatiu per a acostar el Pla General als barris està permetent que ciutadans i ciutadanes facen arribar les necessitats dels seus barris i contribuïsquen així a definir el nou model de ciutat per als pròxims 20 anys.

Les primeres quatre reunions sobre el Pla General s’han celebrat al desembre i han abordat el planejament urbanístic en el casc urbà del Grau, la zona de Ronda Magdalena-Estadi; el centre històric de Castelló i l’Hospital Provincial. A partir del dilluns 23 de gener es reprenen les reunions “en les quals no és necessari ser tècnic o especialista en urbanisme, sinó un veí preocupat pel seu barri i interessat a participar en el disseny del Castelló dels pròxims 20 anys i, per tant, en la ciutat en la qual va a desenvolupar la seua vida o en la qual van a créixer els seus fills o els seus néts”, tal com ha destacat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó. Totes les reunions i les zones en les quals s’ha dividit el Pla General poden consultar-se en www.plageneralcastello.es.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.