Castelló concedeix totes les ajudes sol·licitades en cinc mesos per evitar talls de llum i d’aigua

firma convenio IBERDROLA
image-339895
Benestar Social atén 114 peticions dins del protocol contra la pobresa energètica impulsat pel Govern Municipal

El Govern municipal de Castelló ha concedit en cinc mesos un total de 114 ajudes per a evitar corts de llum i d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat. Des de la signatura dels convenis de col·laboració amb Facsa, a l’octubre, i amb Iberdrola, a partir de novembre, dins del protocol contra la pobresa energètica, la Regidoria de Benestar Social ha concedit la totalitat de les ajudes sol·licitades per a evitar corts en el subministrament elèctric i d’aigua. “Aquestes ajudes s’han destinat a famílies amb un alt risc d’exclusió social, que són una prioritat dins de l’acció política de l’equip de Govern”, ha apuntat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

De les 114 ajudes concedides, 61 corresponen al pagament del subministrament d’aigua i les 53 restants a l’elèctric. “La totalitat de les sol·licituds presentades entre octubre i febrer compleix amb els requisits pel que s’han concedit el 100% contribuint així frenar la pobresa energètica que pateixen moltes famílies en la nostra ciutat”, ha explicat el regidor de Benestar Social, José Luis López.

El protocol contra la pobresa energètica compte des d’aquest mes de febrer amb la incorporació de Gas Natural Fenosa pel que a partir d’ara també es podran incorporar ajudes per a evitar corts de gas i llum a les famílies castellonenques que pitjor ho estan passant per la crisi. L’Ajuntament de Castelló ha liderat la signatura d’aquest tipus de convenis a la Comunitat Valenciana “a fi d’evitar l’existència en la ciutat de llars que manquen d’aquests béns bàsics i imprescindibles”.

Els acords tancats entre octubre i febrer amb les tres principals empreses de subministrament de llum, gas i aigua que operen en la ciutat han dotat a Castelló d’un mecanisme àgil i efectiu per a evitar talls en el subministrament de béns de primera necessitat entre les famílies amb major risc d’exclusió social. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recalcat que “l’atenció a els qui pitjor ho estan passant en aquesta crisi econòmica és una prioritat absoluta per al Govern de Castelló”.

Per la seua banda, el regidor José Luis López ha recordat que s’estima que entre un 10 i un 15 per cent de la població no pot fer front a les seues despeses energètiques o els suposen un cost excessiu, la qual cosa requereix de respostes immediates per part de les institucions com així vam fer a Castelló des del passat mes d’octubre”.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.