Castelló elabora el Pla Smart City per construir una ciutat més intel·ligent, sostenible i integradora que millore la qualitat de vida de la seua ciutadania

171129 presentación plan smartCity (39)Després d’una fase de diagnòstic s’ha elaborat una cartera equilibrada de projectes prioritaris Smart que responen a les necessitats de la ciutat

L’Ajuntament de Castelló ha elaborat el Pla Smart City Castelló de la Plana amb l’objectiu de planificar l’ús de la tecnologia com a eina per aconseguir una millor qualitat de vida, una gestió més eficient i sostenible dels recursos i serveis i una major implicació de la ciutadania en i amb la seua ciutat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor de Modernització, Ignasi Garcia, i el president d’Enerlis, Ibon Basterretxea, han presentat aquest matí aquest Pla que marca un full de ruta perquè Castelló puga enfocar un procés de construcció  de ciutat intel·ligent.

Garcia ha explicat que “ser una ciutat intel·ligent significa ser conscients del que ens rodeja, saber quins recursos tenim, entendre la realitat que ens envolta i actuar per a fer un món millor, que al final es tracta de créixer en l’economia de la intel·ligència, de la sostenibilitat i de la integració de les persones”. El projecte posa en valor “millorar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, respondre als reptes urbans del municipi en relació a una economia baixa del carboni, conservar i protegir el medi ambient, i promoure la inclusió social i la lluita contra la pobresa energètica”, ha afegit.

Entre els objectius del projecte, finançat a través dels fons europeus EDUSI, es troben integrar Castelló en la política de cohesió del territori, alinear el model i gestió de ciutat amb els objectius de l’Estratègia Europa 2020, optimitzar i gestionar adequadament tots els recursos de l’entorn i millorar el posicionament estratègic de la ciutat, així com respondre als reptes socials des del marc de la innovació.

Marco ha destacat que “les dades són fonamentals per a prendre decisions i poder fer polítiques necessàries per a solucionar la vida i els problemes dels ciutadans”. A més, ha manifestat que aquest Pla “situa a Castelló en el mapa de les Smart Cities, però sobretot suposa un impuls en benefici de la qualitat de vida de la nostra ciutadania i, amb l’objectiu de satisfer les necessitats de la població, la inversió en tecnologia i innovació és més essencial que mai”.

Per aquest motiu, després d’un procés de diagnòstic, s’han definit un conjunt de projectes amb horitzó l’any 2022. D’aquest mode s’ha procedit a una fase d’anàlisi per tal d’identificar possibles projectes que donaren resposta a les necessitats i els punts de millora que el diagnòstic havia posat de manifest, i així s’ha elaborat una cartera equilibrada de projectes prioritaris, amb l’explicació de per què són necessaris per a la ciutat de Castelló.

El Pla compta amb la implicació directa, participació i col·laboració de moltes de les àrees de l’Ajuntament, com Turisme, Economia, Ocupació, Benestar Social, Mobilitat, Modernització i Transparència, i Seguretat, amb l’objectiu de fer de Castelló una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora en tots els seus àmbits i que millore la qualitat de vida de la seua ciutadania.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.