Castelló instal·la paranys en la pineda del paratge de la Magdalena contra el Tomicus

160919-visita-a-parques-y-jardines-28
image-425129
La regidora Sara Usó explica que els regs preventius han impedit el rebrot de la plaga que fa dos anys va obligar talar centenars d’exemplars

 

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló ha instal·lat cinc paranys en la zona de pineda de la Magdalena per a lluitar contra el Tomicus destruens. La regidora Sara Usó ha explicat que es tracta d’una mesura preventiva “per a evitar que aquest insecte puga danyar els exemplars de pins existents en aquest lloc tan emblemàtic per als castellonencs com ha ocorregut en anys anteriors”.

 

Els tècnics de Sostenibilitat Ambiental han detallat que aquesta plaga ataca als arbres quan estan febles, que és el que passa quan hi ha sequera, com enguany. Per aquest motiu, ja a la primavera l’Ajuntament de Castelló i la secció forestal de la Conselleria de Medi Ambient es van posar en contacte per a planificar les actuacions de prevenció necessàries.

 

Una de les mesures implantades, segons ha afegit la regidora Sara Usó, “ha consistit en els regs preventius durant l’estiu per a impedir que els arbres s’afebliren i anaren atacats pel Tomicus“. L’edil ha assenyalat que s’ha regat des de juliol fins al 16 de setembre. “Aquesta operació s’ha fet mitjançant un servei que ha comptat amb l’ajuda imprescindible dels bombers municipals, que han aportat material i l’equip de bombament”.

 

Les mesures de prevenció que s’han executat durant la campanya estival en el paratge de la Magdalena han aconseguit el seu objectiu i han evitat un possible rebrot de la plaga del Tomicus destruens, que fa dos anys va arrasar amb els arbres de l’entorn de l’Ermita obligant a talar centenars d’exemplars.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.