Castelló instal·larà plaques advertint de sancions de fins a 601 euros per no arreplegar els excrements de gossos

mary carmen ribera pintura fanals 1
image-444383
La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, explica que es prioritzarà la col·locació al costat de col·legis i parcs concorreguts

Castelló engega una nova campanya de conscienciació sobre la necessitat d’arreplegar els excrements de gossos. La Regidoria de Salut Pública instal·larà un centenar de plaques amb l’avís que les sancions poden arribar fins als 601,01 euros si els propietaris no arrepleguen els excrements dels seus animals de companyia.

La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha explicat que aquesta campanya per a tractar d’atallar la presència d’excrements de gossos en la via pública “prioritzarà l’entorn de col·legis i les places i parcs més concorreguts amb l’objectiu de donar-li la major difusió”. Ribera ha afegit que “la falta de civisme d’alguns propietaris i propietàries de mascotes, que no arrepleguen les deposicions dels seus gossos, genera queixes de manera habitual per la brutícia, les males olors i els problemes de salut pública que poden suposar”.

 

En aquest sentit, l’edil ha subratllat que “és especialment preocupant en els voltants dels col·legis, ja que els més menuts necessiten una protecció especial, i en places i parcs amb més afluència de mascotes”. Així, està previst col·locar plaques metàl·liques a l’entorn de 50 centres educatius d’infantil i de primària així com en els parcs Ribalta, Geòleg Royo, Pont de Ferro, Rafalafena, El Pinar, la Panderola, Carmen Albert, Jocs Tradicionals, Riu Nil, Mèrida i Ramón James Boera.

 

També s’instal·laran en places com la del Primer Molí, Cardona Vives, Escultor Adsuara, Bucarest, zona Sensal, zona Villa Dolores, jardins UJI-carretera de Borriol, Antiga Corona d’Aragó, Jardí del Port, Sebastián Elcano i Cap de Gata, aquests tres últims en el Grau.

 

La regidora Mary Carmen Ribera ha destacat que “encara que acabem d’estrenar el 2017 ja s’han tramitat dotze sancions per no retirar els excrements canins. En 2016 van ser 72, tres de les quals responien a miccions”.

 

No es tracta d’una iniciativa aïllada. cal recordar que la Regidoria de Salut Pública ha impulsat una prova pilot que utilitza pintura de resina que repel·leix els orines dels gossos i evita que elements del mobiliari urbà com a fanals s’oxiden. També està previst intensificar la neteja amb una brigada canina que elimine els excrements de gossos presents en vies públiques. “Som conscients que és una qüestió de conscienciació i sensibilització però hem de treballar perquè el comportament poc cívic d’alguns propietaris no genere molèsties en la resta de la ciutadania”, ha destacat Ribera.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.