Castelló millora la seguretat vial amb la instal·lació de semàfors amb descomptador

01-04-2018 millora seguretat vial 1Els regidors Rafa Simó i Mary Carmen Ribera destaquen que aquesta mesura millora els camins escolars i està arreplegada en el programa Castelló, ciutat amigable amb la gent gran

Els semàfors de vianants amb descomptador (temps que resta per a poder creuar) són cada vegada més habituals a Castelló. Des de l’any passat s’han multiplicat els encreuaments urbans en els quals els semàfors incorporen informació sobre el temps restant d’encreuament per als vianants, una mesura que permet millorar la seguretat vial en entorns sensibles. Els regidors de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, i de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, expliquen que “aquesta instal·lació de semàfors amb descomptador respon a un doble objectiu: millorar la seguretat vial i avançar cap a una ciutat més amigable amb la gent gran posat que aquesta és una de les mesures reivindicades dins d’aquest programa”.

La Regidoria de Mobilitat Urbana va instal·lar durant el passat any 88 semàfors amb segonder per als vianants. El nombre de creus afectats per aquestes actuacions durant 2017 va ascendir a un total de 20, prioritzant els que es troben en els itineraris de camins escolars. La regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que “la instal·lació d’aquest tipus de dispositius va encaminada a millorar la seguretat vial dels vianants ja que s’indica el temps que resta per a poder creuar un carrer i així evitar que creuen quan queda poc temps, la qual cosa pot produir situacions de risc d’atropellament”.

Gent gran o amb dificultats de mobilitat i famílies amb xiquets xicotets que necessiten més temps per a creuar són els principals beneficiaris d’aquesta mesura que s’anirà estenent a altres zones de la ciutat. Les avingudes Casalduch, València, Chatellerault i Borriana, els carrers Herrero, Riu Tiétar, Asensi o José María Mulet, la Gran Via o el Passeig de la Universitat són algunes de les vies en les quals s’han incorporat aquests semàfors amb descomptador de temps per a vianants.

A més de ser una de les mesures contemplades en el programa Castelló, ciutat amigable amb la gent gran, s’ha prioritzat la instal·lació en entorns de col·legis per a “fomentar la seguretat vial en els camins escolars que diàriament utilitzen centenars de persones”, ha subratllat l’edil Rafa Simó. El salt quantitatiu ha sigut considerable: en 2016 es van instal·lar 12 semàfors en cinc creus (avinguda València, Rosa María Molás, avinguda Ferrandis Salvador i Serrano Lloberas) que han passat a 88 semàfors i 20 creus en 2017. Amb anterioritat a 2016, únicament existien semàfors amb segonder per a vianants en la ronda Nord, en l’accés al col·legi Izquierdo, i en l’avinguda Casalduch encreuament amb el carrer Picasso, accés al col·legi Isidoro Andrés Villarroya.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.