Castelló presenta una campanya que portarà peix fresc del Grau als menjadors de quatre col·legis

140405 rp consum peix (3)Més de 700 escolars de la Marina, El Pinar, Censal i Manel Garcia Grau degustaran aquest producte comprat per Intur directament a la Confraria una vegada per setmana

Castelló ha presentat avui una campanya per a portar peix fresc del Grau comprat a la Confraria de Pescadors Sant Pere als menjadors escolars de quatre centres educatius de la ciutat gràcies a l’acord de col·laboració entre Intur Restauració Col·lectiva i la Confraria. En concret, a partir d’aquesta mateixa setmana els col·legis La Marina i el Pinar, en el Grau de la ciutat, a més del CEIP Censal i el CEIP Manel Garcia Grau, a Castelló, serviran en els seus menús aquest producte.

La iniciativa s’ha presentat aquest matí en l’Ajuntament de Castelló de la mà del tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó; la regidora de Consum, Mary Carmen Ribera; la directora de Intur Restauració Col·lectiva, Laura Bellés; la directora de l’àrea de Restauració de Grup Intur, Marisa Gimeno; i el patró major de la Confraria de Pescadors de Castelló, Manuel Peña.

En una primera fase un total de 700 escolars es beneficiaran d’aquesta iniciativa que, tal com ha explicat la directora d’Intur Restauració Col·lectiva, Laura Bellés, “s’ampliarà successivament, ja que esperem poder donar continuïtat a aquesta campanya i arribar als més de 6.500 menús que servim diàriament entre Castelló i València”.

El tinent d’alcalde del Grau, Rafael Simó, ha destacat que “la importància d’aquest projecte radica que estem creant futurs consumidors de peix fresc, que sabran valorar la importància de consumir un producte de proximitat i de temporada, la qual cosa a més posa en valor i dóna a conèixer els productes de la nostra terra”. Simó s’ha mostrat convençut que “és un projecte de present però també de futur” i ha destacat també “el valor didàctic de la iniciativa, ja que permetrà donar a conèixer els peixos de temporada, una informació que molts consumidors desconeixen”.

 

Per la seua banda, la regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, ha aplaudit la iniciativa “per l’aposta pel consum de productes de proximitat i de qualitat”, una iniciativa que encaixa amb les campanyes que està desenvolupant la pròpia regidoria per a fomentar el consum de productes locals i que inclouen esmorzars saludables en la pròpia llotja de peix amb productes del Grau.

 

La directora d’Intur Restauració Col·lectiva ha afegit que “per a l’engegada d’aquest projecte hem escollit espècies que tenen una elevada acceptació per part dels escolars, com l’aladroc, la sardina o el lluç, i estem convençuts que la qualitat del peix del Grau, la seua textura i les nostres propostes quant a elaboracions donaran un plus a la nostra oferta gastronòmica”, ha explicat Bellés, que ha recordat que “Intur ve ja diferenciant-se per ser una empresa compromesa amb el nostre marc d’actuació, afavorint la compra de matèries primeres de proximitat a proveïdors locals, reduint així la petjada de carboni i treballant de la mà d’agricultors emprenedors que produeixen verdures i hortalisses per a més de 50 centres”.

 

Quant a les espècies que se serviran als centres, el patró major de la Confraria de Pescadors del Grau ha indicat que “s’ampliaran o modificaran en funció de la temporalitat, amb peixos característics de cada època de l’any com el polp, la sèpia, el rap o l’emperador”, entre uns altres.

 

La directora de l’àrea de Restauració de Grup Intur, Marisa Gimeno, ha agraït a l’Ajuntament de Castelló i a la Confraria de Pescadors la seua “col·laboració” en l’engegada d’aquesta iniciativa que, segons ha remarcat, “beneficia especialment als xiquets, per la qual cosa esperem traslladar-la en un futur a més centres i més escolars”.

 

Tant Gimeno com Bellés també han avançat que Intur Restauració Col·lectiva també treballarà aquesta iniciativa a través del projecte educatiu que ja implementa en els menjadors escolars als quals dóna servei. Mitjançant diverses activitats basades en tallers, es promou el consum de productes frescos i de proximitat, a més de fer que els alumnes aprenguen a apreciar la temporalitat dels productes que consumeixen, ja que els aliments de temporada aporten majors nutrients enfront dels quals no ho són.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.