Castelló senyalitzarà nou rutes cicloturístiques amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme

Marco destaca que l’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’ús de la bicicleta i posar en valor els recursos turístics del municipi
151106 reunión turismo (3)
image-256380

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el president de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer, han signat avui un conveni de col·laboració per a senyalitzar nou rutes cicloturístiques urbanes i periurbanes amb l’objectiu de “apostar per l’ús de la bicicleta i posar valor els recursos turístics del municipi a turistes i visitants” tal com ha afirmat la primera edil.

Amparo Marco ha explicat que actualment existeixen a Castelló nou rutes cicloturístiques, que sumen 140 quilòmetres de recorregut. “Les rutes estan sent utilitzades però manquen de senyalització que permeta a l’usuari de la ruta ser guiat i avisat de possibles perills quan discorre per ella, o disposar dels senyals de tràfic necessàries quan la ruta comparteix espai amb vials utilitzats per altres mitjans de transport, minimitzant riscos i perseguint més fluïdesa del trànsit”.

És per açò que el Govern Local, amb la col·laboració de l’AVT que subvencionarà les obres amb 50.000 euros, va a procedir a instal·lar la senyalització vertical adequada a cadascuna de les rutes cicloturístiques, una actuació que inclourà tant la senyalització específica com els senyals de tràfic necessàries per a ordenar els trams de rutes que intersecten amb altres vials per on discorren altres mitjans de transport. Així mateix, està previst dotar de dos panells informatius amb el recorregut de les nou rutes i una altra informació d’utilitat.

L’alcaldessa ha agraït la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme per a poder millorar aquestes rutes, que tenen un gran atractiu turístic, i que podran ser gaudides per un gran ventall de públic ja que quasi totes són rutes curtes i senzilles, amb escàs desnivell (màxim de 50 metres), i amb una longitud que va dels 6 fins als 20 quilòmetres. En el cas de les rutes més difícils tenen una distància de 18 a 25 quilòmetres amb un desnivell màxim de 550 metres. Concretament, les rutes que es van a senyalitzar són: Sant Roc de Canet-Basílica de Lledó, Parc Meridià-Marjaleria, Senillar-Molí la Font, Ermites del Caminàs Sud, Riu Sec-L’Horta, Fadrell-Salt de la Nuvia; Camí del Canal L’Enramada, Font de la Salut-Magdalena i Dipòsit Verd-El Collet.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha explicat que aquest tipus d’actuacions van en la línia del Pla Estratègic de Turisme que està redactant el Govern Local i que es recolzarà en criteris de sostenibilitat ambiental i social i en la qualitat de l’oferta de productes i serveis “des d’una perspectiva global”. “Anem a apostar per una política turística que aposte per l’excel·lència de les platges, la qualitat de la gastronomia, les festes, els valors culturals i tradicionals propis, els congressos o els esdeveniments esportius” ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.