Castelló signarà un acord de col·laboració amb la policia comunitària de Quito

Antonio Lorenzo s’ha reunit amb el ministre d’Interior d’Equador per a explicar-li el model de policia de proximitat de la capital de la Plana

El tinent d’alcaldia de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, i el coordinador general de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergència de l’Ajuntament de Castelló, José Luis Carque, han mantingut una reunió de treball amb el ministre d’Interior d’Equador, José Serrano Salgado, i els principals comandaments de la policia equatoriana, per a explicar a les forces de seguretat d’aquest país el model de proximitat policial PROXPOL, que estan desenvolupant conjuntament l’ajuntament i la Càtedra Eurocop de Prevenció del Delicte de la Universitat Jaume I en la capital de la Plana.

reunión en Quito
image-299482

Lorenzo i Carque, que es troben de viatge de treball a Equador, convidats pel govern d’aquest país, han acordat amb el ministre que l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I signaran un acord amb el Govern d’Equador per a formalitzar la col·laboració entre la policia local castellonenc i la policia comunitària de Quito amb l’objectiu d’implantar a la capital equatoriana el model de policia de proximitat que s’està desenvolupant en la nostra ciutat. El propi ministre José Serrano viatjarà a Castelló en pròximes dates per a signar el conveni.

Antonio Lorenzo ha mostrat la seua satisfacció perquè les reunions que estan mantenint amb els representants equatorians estan sent molt productives per a ambdues entitats i ha destacat el gran reconeixement que té la labor de la Policia Local de Castelló a nivell internacional.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha recordat que l’alcaldessa, Amparo Marco, ha sigut triat com a presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), una entitat on Marco podrà posar en valor l’esforç realitzat per la Policia Local de Castelló per a avançar cap a un model de policia de proximitat que garantisca la seguretat pública amb la màxima satisfacció i compliment dels drets de la ciutadania. “La nostra labor està servint de model per a molts cossos policials que s’han fixat en la nostra policia local i en la seua experiència en la proximitat policial, la participació veïnal, els nous enfocaments en la relació amb la ciutadania i la mediació policial com a eina de treball” ha conclòs Lorenzo.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.