Castelló sol·licita al Govern la revisió cadastral per a ajustar els valors dels habitatges a la realitat econòmica

03-01-2017-revisio-cadastral-1
image-442475
L’alcaldessa Amparo Marco defensa que els veïns “no poden seguir pagant imposats per valors dels seus immobles anteriors a la crisi”

L’Ajuntament de Castelló ha remès una carta a la Gerència Territorial del Cadastre a Castelló sol·licitant-li que inicie la revisió cadastral que permeta ajustar els valors dels immobles dels castellonencs a la realitat econòmica actual. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, signa aquest escrit amb el qual es compleix “un dels principals compromisos d’aquesta Alcaldia en matèria tributària, un dels de major importància”, com és sol·licitar l’inici dels treballs necessaris per a l’elaboració i aprovació d’una nova ponència de valors que s’ajuste a la realitat econòmica de la ciutat.

Marco justifica davant la Gerència Territorial del Cadastre a Castelló la necessitat d’aquesta revisió “perquè els valors cadastrals aplicats des de 2012, en estar sobrevalorats en molts casos, creen situacions d’autèntica injustícia i insolidaritat tributària”. La primera edil ha insistit que la revisió de valors cadastrals realitzada en 2012 ha elevat de forma substancial la quantia del rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de manera que immobles que han vist devaluat el seu valor per la crisi estan pagant impostos concordes als valors anteriors a la crisi.

“Des del Govern Municipal sempre hem defensat que era necessari demanar al Ministeri d’Hisenda una nova ponència cadastral per a corregir aquest desajustament. I és la primera mesura que hem pres en 2017, demanar oficialment la revisió a la Gerència Territorial del Cadastre a Castelló mitjançant la carta remesa al Cadastre”, ha afegit Marco.

A més, ha defensat que des de l’Ajuntament de Castelló “no volem que els veïns i les veïnes de Castelló seguisquen pagant imposats per aqueixos béns en virtut d’un valor fixat abans del col·lapse del mercat immobiliari i per açò hem activat ja tota la tramitació perquè es puga iniciar la revisió”.

La Llei del Cadastre Immobiliari arreplega en el seu article 28 que la revisió de la potència de valors no es pot iniciar fins a transcorreguts cinc anys des de l’entrada en vigor de l’anterior procediment, per la qual cosa calia esperar a 2017 per a sol·licitar-ho. “En conseqüència, immediatament complits els cinc anys de condició legal i complint els meus compromisos amb la ciutadania de Castelló de la Plana, li sol·licite perquè dicte ordre d’iniciar els treballs necessaris per a l’obtenció, en el termini més breu possible, d’una nova ponència de valors que permeta obtenir uns valors cadastrals més justs amb la realitat econòmica i immobiliària, i que els habitants d’aquesta ciutat mereixen”, segons arreplega la carta de l’alcaldessa de Castelló remesa a la Gerència Territorial del Cadastre a Castelló.

Finalment, Amparo Marco ha recordat que “mentrestant, la nostra prioritat és que la ciutadania no haja d’incrementar més l’esforç fiscal i per a açò hem aprovat una revisió fiscal que contempla la reducció del gravamen de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a les famílies en un 5%, passant així del 0,7875% al 0,7475%, el més baix dels tipus aplicats per aquest ajuntament des de 2007”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.