Ciutadania i col·lectius participaran en l’elaboració del nou Pla Especial de Ciutat Vella

València Notícies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, ha presentat hui el projecte per a la redacció del nou PEP, Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, que serà elaborat amb la participació i les aportacions de col·lectius ciutadans, professionals i veïnals.

“Presentem el que serà el Pla de Protecció Especial del Centre Històric”, ha explicat Sarrià, “un document llargament reclamat per professionals, col·lectius i particulars, que pretén unificar en un sol document la gran profusió de plans (5 PEPRI –plans especials de protecció i reforma interior- i 4 plans d’especial protecció), així com un infinitat documents de què disposa Ciutat Vella i que no contribuïxen ni a l’agilitat administrativa, ni a la revitalització, ni a la millora del centre històric”.

El nuevo Plan Especial de Protección de Ciutat Vella recogerá en un único texto la profusión de documentos y planes sobre el distrito.

Per a això, s’ha encarregat a l’equip tècnic de la Regidoria un text refós de totes les normatives aplicades; però, a més, s’ha demanat també que el pla incloga una adaptació de les accions “a la nova normativa urbanística valenciana, als nous paràmetres de mobilitat i paisatge, i d’usos i servicis que ha d’haver en una Ciutat Vella que”, ha explicat el delegat, “volem que també siga residencial i que la disfruten els seus habitants”.

Sarrià ha subratllat les característiques especials de Ciutat Vella, “un espai en què conviuen realitats molt distintes, barris molt distints i amb tipologies que cal harmonitzar”. Per això, ha anunciat que, allò que es pretén és que el nou Pla Especial “siga elaborat amb un alt grau de participació ciutadana”. Òbviament, en el seu moment, una vegada que el pla estiga aprovat de manera provisional, serà sotmés a exposició pública, com és pertinent, un procés d’al·legacions i participació pública reglat. “Però abans de fer eixa proposta”, ha incidit el regidor, “volem que hi haja una profunda implicació de la ciutadania i de tots els col·lectius de Ciutat Vella”.

Per això, la iniciativa que s’ha presentat hui és, precisament, el programa d’accions i tallers programats, el mecanisme previst perquè les associacions de veïns, els col·lectius, i els ciutadans i ciutadanes a títol individual, “puguen fer les seues aportacions, les seues propostes a un document que serà molt important per a la revitalització i rehabilitació de Ciutat Vella”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.