Ciutadans de València proposa als col·lectius festius de la ciutat constituir un Consell de Festes Menors

València Noticies | Redacció.- Una vintena de col·lectius festers de la ciutat València han valorat, positivament, la proposta de Ciutadans (C´s) de constituir un Consell o Coordinadora de Festes de Barris per a potenciar la celebració de les festes i posar en comú les tradicions valencianes.

Dirigents d’organitzacions festives han participat en una reunió amb la regidora del grup municipal de C´s València, Amparo Picó.

Després de la reunió la regidora Amparo Picó ha declarat: “El passat mes de desembre, des del grup municipal de Ciutadans, vam proposar al Ple de l’Ajuntament constituir el dit consell però el tripartit es va oposar i el PP, es va abstindre. Considerem que la proposta és bona i així ens ho han transmés els que han acudit a la reunió”.

Amparo Picó junto a representantes de diversas fiestas de la ciudad.

La regidora considera essencial “posar en valor el gran contingut i patrimoni cultural i festiu dels barris de la nostra ciutat. Hem de fer el que es puga perquè els valencians i visitants les coneguen, participen i visquen les diverses tradicions. És important recolzar i fomentar des de les institucions públiques a les nostres festes de carrer per a dinamitzar l’economia dels nostres barris i en conseqüència, a tota la ciutat”.

Per a Picó “s’han assentat les bases del futur consell, o coordinadora, i en una nova reunió es fonamentaran”. La regidora de Ciutadans ha explicat: “Nosaltres, una vegada posat en marxa ens eixirem d’eixe escenari on els verdaders protagonistes són els representants de les festes. Este organisme és necessari en una ciutat com València en funció del seu gran potencial festiu i cultural”.

Els principals objectius de la proposta de Ciutadans són aconseguir una major promoció, ajudes i difusió dels actes festius, una major coordinació i suport de les diverses festes de barri i pedanies, augmentar la implicació de la joventut i rendibilitzar l’ús de les xarxes socials en benefici de la promoció d’estes festes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.