Climent proposa un pacte del comerç, canviar la llei estatal de Zones d’Afluència Turística i la seua anul·labilitat, per a solucionar el problema de la llibertat horària

climent-proposa-un-pacte-del-comerc-canviar-la-llei-estatal-de-zones-dafluencia-turistica-i-la-seua-anul%c2%b7labilitat-per-a-solucionar-el-problema-de-la-llibertat-horaria

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha proposat que “la millor opció per a “una solució més o menys definitiva del problema dels horaris comercials, és arribar a un pacte global de tot el sector”. “Des del minut zero és el que estem intentant fer; no serà fàcil ni es farà d’un dia per a l’altre, però el que sí està clar és que ha arribat el moment de traçar el camí de la mà de tots els agents implicats”, ha declarat el conseller.

Rafa Climent ha explicat que es tracta d’una matèria “especialment sensible” on es troben enfrontats interessos i perspectives diferents, com el xicotet comerç, grans superfícies, consumidors, administracions i treballadors, on “tots els agents són necessaris, però no tots disposen dels mateixos recursos”. “En compliment del Pacte del Botànic, l’atenció primària s’aplicarà sobre el comerç de proximitat, el més feble, però el que genera vida, arrels i convivència i sobre els treballadors del sector, molts d’ells amb contractes precaris, que tenen dret a la conciliació i que són els que pateixen en primera persona l’obertura en festius i diumenges”, ha explicat Climent.

El conseller ha inaugurat la ‘Jornada de Debat sobre els horaris comercials’, organitzada per CCOO, on representants de les administracions, patronals de comerç, organitzacions ciutadanes i partits polítics han debatut sobre els pros, els contres, i les conseqüències de la obertura en diumenge i festius.

Rafa Climent ha apuntat que “s’ha de treballar en una via de caràcter més polític i intentar canviar la llei estatal de les Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) a Madrid, ara que hi ha un panorama parlamentari diferent”. En aquest sentit ha assegurat que aquesta llei ha provocat discriminació entre diferents centres comercials de la mateixa ciutat, així com la indefensió dels xicotets i mitjans comerços, que es veuen obligats a obrir. “Ens enfrontem a un maremàgnum jurídic que frega l’absurd amb sentències que reconeixen que la llei de les ZGAT està mal feta”, ha manifestat.

Climent també ha explicat que el grup Compromís presentarà una proposició no de Llei al Congrés dels Diputats per a “acabar amb el model arbitrari de les ZGAT, que podria donar seguretat jurídica al Comerç i donar més competències a les administracions autonòmiques”.

Finalment, el conseller ha proposat demanar en paral·lel l’anul.labilitat de les Zones de Gran Afluència Turística, tal i com apunta el Consell Jurídic Consultiu en el seu dictamen, “el qual és molt crític amb les resolucions de declaració de ZGAT fetes per l’anterior govern” i ha recordat que els serveis jurídics de la Conselleria estan estudiant l’assumpte.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.