Compromís demana a Foment que allibere l’AP-7 a Valencià allà on es col·lapsen les nacionals

FWAK1553El portaveu de Compromís demana un tracte en territori valencià equiparable a la gratuïtat que s’aplica en altres zones estatals “perquè la situación és insostenible

 

El portaveu de Compromís i senador territorial, Carles Mulet, ha sol·licitat que l’Estat allibere les autopistes de peatge en territori valencià davant de la “saturació que pateixen les carreteres de titularitat estatal que creuen aquest territori i que són incapaces d’absorbir amb seguretat i canalitzar el trànsit extra, vinculat al turisme, que aquests dies se suma al de la població local“.

La situació és “insostenible” i “perillosa” en la majoria de zones turístiques “de manera que la solució passa per posar a disposició dels usuaris l’alternativa de l’autopista, uns vials sobre el nostre territori, les concessions s’han prorrogat fins a l’abús i que perpetuen els problemes de seguretat viària sobre unes carreteres de titularitat estatal a les que no se’ls està prestant l’atenció que mereixen pel que fa a la seua seguretat, estat i capacitat“, ha indicat Mulet.

Així, a Alacant municipis com Altea, Oriola, Torrevella, Benidorm, del Campello a la Vila Joiosa, o Oliva (València) i altres municipis units per la N-332 a la Safor i la Marina, els turistes han de destinar fins a 45 minuts per creuar uns pocs quilòmetres, quan en alguns casos discorren tots dos vials de forma paral·lela, un saturat i l’altre amb un trànsit molt fluid. Recentment s’ha conegut a més que dels 54 trams d’alta sinistralitat a la xarxa viària de titularitat estatal a Alacant van acumular un total de 239 accidents a l’any 2015, segons l’informe realitzat pel Ministeri de Foment. La situació es dóna també en zones del nord com al Maestrat, on són freqüents els accidents a la N-340, únic vial gratuït a la zona que suporta un trànsit de camions considerable amb un únic carril per sentit, i de la Plana, el que incideix en nuclis turístics com Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcossebre, Vinaròs, Benicarló o Peníscola.

El Govern ens va contestar quan reclamem l’obertura de l’AP-7 per les obres a la A7, que les administracions implicades havien d’assumir el cost, tot i que en la resposta a la sol·licitud d’informe en el qual demanàvem la relació de trams d’autopista alliberats, constatem com no sempre passen les administracions per caixa, com ens deien des del PP de Castelló. Així veiem com l’Estat ha abonat el cost íntegre del desviament de trànsit en autopistes explotades en règim de concessió a l’empara de la Llei de Carreteres quan les condicions, situacions, exigències tècniques o de seguretat viària ho requerisquen. Si és possible a Lleida a l’AP-2, a l’AP-7 a Girona, o a Tarragona, a Lleó, Màlaga o Navalcarnero d’entrada a Madrid per la R5 els diumenges i festius, s’ha de prendre en compte seriosament descongestionar el trànsit a la costa i facilitar la vida als turistes, residents i als que hem pagat peatges tota la vida“, ha afegit Mulet.

La coalició tornarà a presentar esmenes als PGE 2018 reclamant els accessos a l’AP-7, enllaços en previsió al final de la concessió sobre l’AP-7, que llasta la competitivitat de l’economia valenciana davant “el vot en contra del PP per rescatar aquest vial abans de la fi de la concessió en 2020 per evitar moltes actuacions previstes, variants i nombroses afeccions territorials, paisatgístiques i ambientals de nord a sud valencià i disposar d’aquesta infraestructura immediatament“.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.