BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Compromís exigeix ​​al president del Senat que convoque la Diputació Permanent i afronte si compta amb Rita Barberá o no

img_9887
image-420921
El senador territorial demana acabar amb els escàndols i recorda que ara poden demostrar fefaentment que no estan contra l’ús dels aforaments amb els imputats

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha afirmat hui que el president del Senat, Pío García-Escudero, “està paralitzant inexplicablement la creació de la Diputació Permanent de la Cambra Alta, beneficiant així al grup parlamentari popular per no haver d’abordar si la senadora Rita Barberá deixa de ser membre d’ella, o torna a figurar com a suplent, i d’aquesta manera dilatar en el temps un altre escàndol al voltant de la figura de la controvertida dirigent valenciana“.

Segons el senador valencià, l’article 45 del Reglament del Senat deixa clar que, tan aviat com es constitueixi definitivament la Cambra, es procedirà a constituir la Diputació Permanent, presidida pel president del Senat. “Tot i haver transcorregut dos mesos des de la Constitució del Senat, el president del Senat no ha volgut constituir aquest organisme, fet inaudit en la història de les Corts Generals; la seua creació sempre es fa efectiva dies després del primer ple de constitució de cada legislatura. Al Congrés, aquesta es va crear immediatament fins i tot es va arribar a reunir durant l’estiu, però al Senat, s’ha ajornat la seua creació sine die, argüint que no hi ha cap urgència; contravenint el propi Reglament del Senat en una època de gran incertesa política, quan la possible dissolució de les Corts està a un pas, i seria aquest organisme qui assumiria les funcions bàsiques de la Cambra Alta“, ha assenyalat Carles Mulet.

Per al senador territorial valencià, “crear la Diputació Permanent posaria, de nou, al PP en el dilema de decidir si dóna a Rita Barberá el doble aforament del qual ha gaudit fins a la data (aforada per ser de designació autonòmica i, per tant, mantenint la seua condició de senadora tot i que es dissolga el Senat en cas de no formar-se Govern) i doblement aforada per ser membre de la Diputació Permanent, encara que siga com a suplent“.

El senador ecosocialista ha afirmat que confia que “la pressió mediàtica sobre la senadora imputada la faça dimitir en les pròximes hores i Pío García Escudero no tinga ja cap excusa per demorar més la constitució d’aquest òrgan del Senat“.

Tot i això, segons Mulet, ahir mateix, en plena explosió del cas Barberá per la seua imputació, el grup parlamentari popular va tornar a autoimmolar la seua debilitada credibilitat, ja que mentre ella baixava de l’AVE a Conca per no haver de donar la cara davant els mitjans presents al Senat, el PP la mantenia en les comissions de Constitucional i Economia, assegurant-li un complement salarial a la senadora absentista i, “mentre amb la boca petita alguns dirigents conservadors parlaven de la necessitat que aquesta abandonés l’acta, ells mateix la blindaven en dues comissions com si res haguera passat“.

Mulet ha afirmat que “a Barberá li queden hores en la vida política, però el PP, de manera còmplice, ha perdut l’ocasió per cessar-la, per expulsar-la de les comissions, del grup parlamentari i de la Diputació Permanent“.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.