Compromís presenta al·legacions a la MAT que travessarà les nostres comarques per ser ‘inassumible’ ambientalment i un ‘atac al futur i al paisatge’

2705 mulet alega mat01
image-378318
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat este matí les al·legacions. La formació promourà esmenes als diferents ajuntaments

 El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha presentat este matí diferents al·legacions al Projecte de Xarxa de Molt Alta Tensió “La Plana-Morella” al traçat Almassora-Morella (Castelló) promogut per RED ELECTRICA d’ESPANYA, presentat a la Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. En síntesi, les al·legacions rebutgen el projecte i plantegen nombrosos punts de millora i alternatives “ja que l’impacte sobre la salut, el medi ambient, el paisatge, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible de les comarques de l’interior, és inassumible“, ha assenyalat Mulet.

Afeccions a LICs, hàbitats, zones de pas d’aus migratòries, malalties potencials, etcètera… fan necessari contemplar alternatives que no els sortiria tan barat a REE, com és el soterrament “però garantiria un projecte molt més respectuós i menys traumàtic”. Compromís i altres col·lectius han plantejat soterrar la línia mitjançant cable de tecnologia HVDC, cable d’Alta Tensió de 320 kV de Tensió Contínua incloent enginyeria, cables, accessoris i la instal·lació de dos circuits tipus bipolar amb una potència de 1.000 MW cadascun com es va fer sota els Pirineus entre Santa Bogaia (Girona) i Baixàs (Rosselló) per part de Prysmian Espanya a la part espanyola i Prysmian França a la part francesa. Això evitaria manteniment, problemes per les aus, incendis.

Compromís ha reclamat la retirada de la Declaració d’Impacte Ambiental i declarar nul·la la sol·licitud d’autorització administrativa del projecte.

Mocions als ajuntaments

“Compromís promourà, a més, mocions a diferents ajuntaments de rebuig a la MAT seguint la línia encetada i en suport als ajuntaments afectats com Vilafamés o Atzeneta del Maestrat de declarar-se lliures de MAT. Volem manifestar des d’allà on tenim veu que la MAT és un atac al nostre paisatge, medi ambient comarcal, possibilitats econòmiques i cultura i reclamar diàleg i alternatives més raonables per al nostre futur”, ha dit Mulet.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.