Corremuseus, una iniciativa en el Dia Internacional dels Museus en la qual col·laboren l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació

El Péndulo | Redacció.- Amb la intenció que la ciutadania tinga més accessibilitat als museus, un autobús de l’EMT de la línia 5, la que arriba a alguns dels més importants de la ciutat, s’ha decorat de forma especial i, a més, serà gratuït dijous 18 (de 17:00 a 22:30 h) i dissabte 20 i diumenge 21, tot el dia. En esta iniciativa han participat les administracions públiques valencianes: Ajuntament, Generalitat i Diputació. El regidor de Mobilitat i EMT, Giuseppe Grezzi, per part de l’Ajuntament; la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, i el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, han acompanyat l’artista en el començament de la pintura de l’autobús, que durarà tres dies.

Julieta XLF ha pintado un autobús de la línea 5 que acerca a un gran número de museos de la ciudad.

El regidor del Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha declarat “és un honor i un orgull poder col·laborar en el Dia dels Museus en esta acció conjunta”. “És una manera de col·laborar i de posar-los en valor, per part de la Diputació, de la Generalitat i de l’Ajuntament de València, ja que volem que el Dia dels Museus es faça un gran esforç per visibilizar museus tan importants com els que tenim a la ciutat”, ha explicat Grezzi.

La directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, ha explicat que, “per part de Generalitat i de la Consellería d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, les institucions hem treballat perquè al ciutadà, a qui li té igual la titularitat de cada museu, reba la idea que estem treballant junts per a fomentar la cultura i, en este cas, l’accés als museus amb este autobús que, a més, és una obra d’art en si mateix, tant amb la programació no solament de la ciutat sinó de tota la comunitat”. “Es tracta de visibilizar que l’art està al carrer”, ha volgut destacar Amoraga.

En representació del diputat de Cultura, Xavier Rius, Rafael Company, director del MuVIM, “ha donat les gràcies a la resta de les insituciones per fer una aposta valenta, ja que algunes vegades es diu interessadament que no hi ha col·laboració. Esta és la primera vegada que les institucions s’ajunten per a fer coses en comú, i això és fonamental”.

L’artista Julieta XLF és l’encarregada de donar a l’autobús de la línia 5 l’aspecte que ja es va apreciant en la mateixa plaça de l’Ajuntament, treball que finalitzarà en tres dies.

S’ha escollit la línia 5 de l’EMT ja que acosta els viatgers a museus tan rellevants com el MuVIM, IVAM, Museu d’Art Major de la Seda, la Beneficència, Museu Benlliure, Centre del Carmen i, fins i tot, el Museu de Belles Arts, la segona pinacoteca del país. “És una línia circular de les més usades i pel seu recorregut pròxim als centres d’art”, ha explicat Grezzi.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.