Cs sol·licita al Parlament Europeu que demane explicacions a l’Ajuntament de València pel doble sentit de l’avinguda de l’Oest

Leurodiputat-Javier-Nart-ACN_1175292630_22685403_651x366· Javier Nart advertix que els actuals sistemes de mesura de contaminació no cobrixen el centre de la ciutat

València, . La Comissió de Peticions (PETI) del Parlament Europeu abordarà esta vesprada el canvi de sentit en l’avinguda de l’Oest i Ciutadans demanarà al parlament Europeu que demane explicacions a l’Ajuntament de València per esta actuació. La petició que es va a tractar en el Parlament Europeu és una iniciativa popular que compta amb més de 800 firmes dels veïns i alerta sobre l’augment de la contaminació en el centre de la ciutat i els riscos per als vianants. Des que en 2015 es posara en marxa el doble sentit, s’ha incrementat el trànsit de vehicles i de línies d’autobús, la qual cosa ha incrementat el nombre d’accidents. Així mateix, el fet de que els autobusos que circulen no siguen elèctrics o híbrids en l’actualitat, ha incrementat la pressió mediambiental en l’avinguda.

L’eurodiputat de Ciutadans Javier Nart ha al·legat que “des de Ciutadans Europeus hem demanat a la Comissió de Peticions que demande explicacions al govern de la ciutat de València, ja que els actuals sistemes de mesura de contaminació no cobrixen el centre de la ciutat, però els nivells de contaminació estan per damunt dels marcats per la Directiva Europea 2008/50/EC”.

El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València Narciso Estellés ha assegurat: “L’Ajuntament de València va doblegar el viari en l’Avinguda de l’Oest sense tindre en compte l’increment del tràfic, la influència i alternatives sobre el pròxim aparcament de Bruges i l’increment de la contaminació mediambiental i acústica. No hi ha hagut una sola mesura o decisió presa en esta avinguda en tres anys, que s’haja adoptat de forma dialogada i consensuada amb veïns i comerciants. Açò demostra el nul tarannà i l’escassa capacitat de gestió d’este govern municipal”.

A més, Estellés hi ha assenyalat: “Grezzi i l’equip de govern de l’Ajuntament van convertir esta avinguda en un lloc perillós per a les persones. Grezzi mai va poder justificar un informe escrit sobre la viabilitat tècnica del doble sentit de l’avinguda de l’Oest, i tampoc va demanar informes policia local, fins que no es va veure assetjat per la pressió veïnal i mediàtica. Allò que s’ha succeït, amb persones mortes i ferides, hauria de suposar un punt de reflexió per als valencians”

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.