Cultura explica la restauració dels esbossos de Sorolla de la Hispanic Society en la Fira de l’Excel·lència de la Cimera del Patrimoni a Berlín

18.06.21_bocetos_sorolla_2La subdirectora de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, Gemma Contreras, ha explicat, en la Fira de l’Excel·lència de la Cimera Europea del Patrimoni a Berlín, la restauració dels esbossos de Joaquim Sorolla de ‘Visión de España’ de la Hispanic Society of America de Nova York, que ha rebut el Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural / Premis Europa Nostra, en la categoria de conservació.

Contreras ha exposat com, per mitjà de la col·laboració entre la Hispanic Society of America de Nova York, la Fundació Cultural Bancaixa i la Generalitat Valenciana, els 32 esbossos van viatjar de Nova York a València perquè foren restaurats per l’IVCR+i. Un vídeo de set minuts ha servit de suport per a detallar les fases de restauració que es van dur a terme durant tot el procés.

El treball es va realitzar entre maig de 2013 i desembre de 2014 a València amb una actuació multidisciplinària en què van intervindre restauradors de paper i pintura, físics, químics, fotògrafs i historiadors de l’art de l’IVCR+i, així com altres institucions que col·laboren habitualment amb l’Institut. Els professionals van utilitzar la tècnica japonesa SOKO i els criteris més respectuosos i avançats en conservació i restauració.

El Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural / Premis Europa Nostra serà lliurat el divendres 22 de juny a la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, en una cerimònia al Berlin Congress Center, presidida per Tibor Navracsics, Comissari Europeu d’Educació, Cultura, Joventut i Esports, i Plácido Domingo, el reconegut cantant d’òpera i president d’Europa Nostra.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.