Educació amplia la teràpia amb gossos per als alumnes del col·legi Castell Vell a tot l’any

Teràpia gossosEsta activitat afavoreix l’autoestima dels discapacitats psíquics i sensorials i ajuda a millorar la seua socialització

Millorar l’estat d’ànim, potenciar l’autoestima i fomentar les relacions socials són alguns dels nombrosos beneficis de la teràpia amb gossos, un tractament específic que continuaran gaudint els alumnes del Castell Vell, centre escolar especialitzat en l’atenció a xiquets i xiquetes amb discapacitat. La teràpia està promoguda per l’AMPA del col·legi i subvencionada per la regidoria d’Educació, que l’ha ampliat a tot l’any. Va començar al gener i s’interromprà en acabar el curs al juny, però després de l’estiu seguirà funcionant de setembre a desembre. Se celebren un total de 40 hores distribuïdes en dos dies cada setmana i tots els alumnes del centre, discapacitats físics, psíquics o sensorials, es beneficien d’ella.

Els professionals del centre promouen la interacció dels alumnes amb els gossos, que han estat prèviament ensinistrats i són especialment dòcils. Aquest tipus d’activitat, que sempre es desenvolupa amb els mateixos animals, “reporta nombrosos beneficis als alumnes que hi participen, com han constatat nombrosos estudis”, assenyala el regidor d’Educació, Enric Porcar.

Els experts en l’educació de discapacitats psíquics ressalten que els gossos poden ajudar els xiquets a millorar la comunicació i l’expressió de sentiments i emocions. “També tenen efectes positius per a la memòria i l’orientació espacial, a més d’afavorir la relaxació i les relacions socials mitjançant el treball en grup”, destaca la directora del centre, Ana Puig.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.