BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Educació es reuneix amb les universitats públiques valencianes per col·laborar en matèria de política lingüística i multilingüisme

15.12.16_Reunionvice
image-283458
El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i la directora general d’Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, s’han reunit hui a Alacant amb els vicerectors d’estudis, de Política Lingüística i de Relacions Internacionals de les cinc universitats públiques valencianes. Es tracta de la primera ocasió en què s’aborda establir un marc de col·laboració en matèria de política lingüística i multilingüisme en l’àmbit universitari.

Segons Rubén Trenzano “es tracta de coordinar esforços en diverses línies de treball, com ara la d’oferir suport tècnic i subvencions als serveis de promoció i normalització lingüística de les universitats. Aquesta actuació va en la línia de donar compliment a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, però la nostra visió va més enllà. L’objectiu és aconseguir que els alumnes isquen de la universitat sent competents en les dues llengües oficials, castellà i valencià, més una llengua de comunicació internacional, l’anglés, i també en una segona llengua estrangera”.

D’altra banda, el director general de Política Lingüística ha volgut destacar “les importants aportacions que poden oferir les universitats a l’Administració, tant des de l’àmbit acadèmic com a l’hora d’establir un marc normatiu, amb l’elaboració d’ordres i decrets”.

Finalment, la directora general d’Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, ha destacat que “parlem d’un aspecte fonamental en la formació dels alumnes pel qual apostem decididament i que mereix el màxim esforç i coordinació per part de l’Administració i de les universitats”.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.