El balcó de l’Ajuntament luïx una lona verda turquesa i la seua façada s’il·luminarà amb este color en el Dia Mundial del Càncer d’Ovari

València Notícies | Redacció.- El dilluns 8 de maig se celebra el Dia Mundial del Càncer d’Ovari, motiu pel qual l’Ajuntament de València, a través de la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha manifestat el seu recolzament als actes organitzats, per l’Associació d’Afectades de Càncer d’Ovaris (ASACO) en la nostra ciutat. Las actividades previstas pretenden dar visibilidad a esta enfermedad, así como generar mayor sensibilidad y conciencia pública. (Ayuntamiento de Valencia).

Amb motiu d’esta commemoració, l’associació ASACO ha instal·lat una taula informativa, al costat de la porta principal de l’Ajuntament de València, que de 10:00 a 14:00 hores atendrà els ciutadans i ciutadanes interessats a obtindre informació sobre esta malaltia.

Amb el lema “La força de la teua veu”, les activitats previstes en esta edició de 2017, pretenen donar visibilitat a esta malaltia per a possibilitar avanços en el diagnòstic, tractament i evolució, així com una major sensibilitat i consciència pública sobre el càncer d’ovaris.

Esta dolència es diagnostica anualment a vora un quart de milió de dones a tot el món, i és responsable de 140.000 morts cada any. A diferència d’altres càncers, esta malaltia afecta de manera similar les dones en països desenvolupats i en països en vies de desenvolupament. És important ser conscient dels símptomes, factors de risc i de la història familiar per la banda paterna i materna.

Els símptomes del càncer d’ovari sovint es poden confondre amb els símptomes d’altres malalties menys greus, com ara els trastorns gastrointestinals. Els símptomes que es presenten amb més freqüència són major grandària abdominal, distensió persistent (unflor contínua), dificultat per a menjar, i sentir-se plena ràpidament, dolor abdominal o pèlvic i necessitat d’orinar amb major urgència o més freqüentment.

Els experts consideren ara que és la freqüència i la combinació dels símptomes, la qual cosa pot ajudar els metges a distingir entre càncer d’ovari i altres afeccions.

L’edil, Maite Girau, ha expressat la seua convicció que “la commemoració del Dia Mundial contribuirà a l’objectiu de donar visibilitat a esta patologia, a intensificar la recerca que possibilite avanços en els diagnòstics, tractaments i seguiment i, finalment, a establir canals entre el moviment associatiu d’afectades amb l’Administració, que permeten treballar coordinats per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones que patixen o han patit esta malaltia”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.