El Consell celebrarà el Dia de l’Arbre en el Centre d’Educació Ambiental de Sagunt

P1020042_01El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, participarà el diumenge en la celebració del Dia de l’Arbre que ha organitzat el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana CEACV) en la seu de l’Arqueria dels Frares, en Sagunt. Amb aquest acte, el CEACV engega el programa d’activitats en família per a 2016. El programa té la finalitat de sensibilitzar els ciutadans en les qüestions ambientals i, sobre tot, en la necessitat que es comprometen en la seua conservació i millora. Les activitats estan dirigides a un públic divers amb la intenció de que siguen entretingudes alhora que educatives.

A més de una plantació d’arbres, en la jornada del diumenge es realitzaran d’altres activitats per a conèixer i apreciar les diverses espècies arbòries com també els seus valors.

En l’any 1990 es va declarar oficialment el 31 de gener Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana. El decret de declaració reconeixia l’arbre com a l’element natural del paisatge amb major significació per a l’ecologia i com a representació històrica de la consciència dels pobles per la conservació de la natura. Des d’aleshores, milers de ciutadans han participat en actes organitzats per les institucions i també per les organitzacions conservacionistes, i han plantat milers d’arbres i d’arbustos per tot el territori valencià.

El programa del Dia de l’Arbre al CEACV començarà a les 10:00 h. i finalitzarà a les 13:00. Inclou la projecció d’un audiovisual de cinc minuts sobre la importància dels arbres; visita guiada pels jardins del CEACV per a conèixer el seu patrimoni i diversitat arbòries. Es realitzaran tallers infantils sobre els arbres, amb identificació i recolecció de fulles i fruits; observació de llavors amb la lupa binocular; quin arbre és el meu; realització d’un marcapágines amb llavors i col·locació de caixes niu en els arbres per a les aus insectívores. Al mateix temps, es podrà visitar l’exposició del CEACV sobre arbres singulars El senyor dels anells. A les 12:00 tindrà lloc la plantació de diferents espècies d’arbres i d’arbustos en una zona emplaçada en els terernys de l’alqueria.

A més, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha organitzat per a la setmana vinent diferents actes commemoratius amb escolars als municipis de Soneja (Castelló), Agullent (València) i Salinas (Alacant), com també a alguns dels nostres parcs naturals. D’altra banda, s’ha començat ja la campanya de llirament de planta forestal a les entitats, ajuntaments, col·legis o ciutadans en particular que ho han sol·licitat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.