El Consorci arranca el programa de prevenció ‘Bombers a L’Escola’ en els col·legis dels municipis afectats per l’incendi de Llutxent

 

BOMBERS-RECURSEl Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha arrancat aquesta setmana el seu programa de prevenció ‘Bombers a L’Escola’. I ho fa bolcant-se amb els col·legis dels municipis afectats per l’incendi forestal de Llutxent.

“En el primer trimestre del curs escolar 2018/19 apostem per traslladar-nos als centres escolars de municipis com Quatretonda, Barx i Ador per a sensibilitzar als xiquets dels perills del foc i què fer en cas d’emergència. Anirem a les aules per a parlar de prevenció”, ha anunciat el president del Consorci, Josep Bort, durant la visita al col·legi Taquígrafo Martí de Xàtiva, on més de 40 alumnes de 5 i 6 de Primària han rebut consells de prevenció.

‘Bombers a l’Escola’ espera arribar enguany a prop de 6.000 alumnes de 150 col·legis de tota la província de València. “Aquest projecte va nàixer l’any passat i va tenir molt bon acolliment. Va superar totes les expectatives”, ha reconegut Bort.

De fet, el projecte va començar només en algunes zones i per a aquest nou curs el Consorci ha aconseguit cobrir les 6 zones que cobreix, “així que anirem a col·legis de tota la província per a parlar de prevenció als xiquets, una tasca fonamental”, ha afirmat Bort en Xàtiva, on ha estat acompanyat per la regidora de Seguretat Ciutadana del Ajuntament de Xàtiva, Mariola Sanchis, i l’inspector general de la Conselleria d’Educació, José Teófilo Blasco.

El curs passat la iniciativa didàctica va arribar a més de 2.200 alumnes entre gener i juny de 54 col·legis. El projecte, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, es va desenvolupar, principalment, en centres educatius de la zona V, que comprèn les comarques de la Ribera Alta, La Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida.

 

‘BOMBERS A L’ESCOLA’

El principal objectiu de’Bombers a l’Escola’ és potenciar la prevenció entre els més menuts. “Els xiquets i  xiquetes són clau en la prevenció i en l’actuació front a les emergències. A més, ells poden fer de transmissors als seus llars explicant als seus pares, avis i germans tot el que han après durant la nostra visita”, ha apuntat el president del Consorci.

Aquestes xarrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3º, 4º, 5º i 6º de Primària.

Cada visita té una durada d’una hora i mitja i en ella s’imparteix una Unitat Didàctica. El projecte es recolza en material visual i un Decàleg Preveincendis.
“Pretenem fomentar la prevenció escolar i domèstica transmetent unes idees senzilles per a evitar accidents. També desmentir conceptes erronis, conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics”, ha detallat Bort, qui ha recordat la importància de saber utilitzar els telèfons a l’abast per a fer una cridada d’emergència.

Aquest projecte pilot s’emmarca dins de la campanya global ‘Cap, Cor i Coratge’, que impulsa el Consorci. Entre els consells a tindre en compte, els bombers transmeten als xiquets recomanacions com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fan olor de gas, òbriguen les finestres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.