El Consorci de Bombers triplica la inversió a renovar la flota i el manteniment d’instal·lacions

L’organisme d’emergències de la Diputació de València eleva el seu pressupost a 50.888.934 euros
Josep V. Bort: “El pressupost de 2016 suposa un important esforç de la nova Diputació per a l’atenció de les emergències”

SONY DSC
image-287142

SONY DSC

El Consorci Provincial de Bombers de València ha aprovat en la seua Assemblea General, celebrada esta vesprada, el pressupost per a l’exercici 2016, que ascendeix a 50.888.934 euros, 5.475.444 milions d’euros més respecte a l’exercici anterior, i que ha comptat amb els vots a favor de Compromís, PSOE, Ciutadans i el Grup Mixt i amb l’abstenció del Partit Popular.

El president delegat del Consorci i diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha esmentat que “es tracta d’un pressupost que suposa un important esforç de la nova Diputació per a l’atenció de les emergències”, i ha afegit que “ens hem centrat, especialment, en la necessitat de substituir els vehicles operatius, que presenten una situació precària, i renovar el material i les instal·lacions de tots els parcs”.

Aquesta decisió s’emmarca en les necessitats que van presentar els bombers del Consorci al diputat Bort durant les visites realitzades a principi de la legislatura, en la qual els efectius li van transmetre al responsable de l’àrea la seua preocupació per les precàries instal·lacions en les quals han de treballar diàriament.

A l’Assemblea General també ha assistit la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el director general d’Emergències de la Generalitat Valenciana, Josep María Ángel.

Durant la sessió, Bort ha assenyalat que la corporació valenciana aportarà una quantia econòmica de 23 milions d’euros, mentre que la dels ajuntaments consorciats no superarà el 20% del total de despeses del Consorci. En aquest sentit, el diputat ha afegit que la contribució dels municipis inferiors a 20.000 habitants serà assumida per la Diputació de València.

Per la seua banda, la Generalitat València aportarà una quantitat anual de 9.911.000 milions, que, en tot cas, no suposarà més del 30% total de despeses del Consorci.

Renovació de vehicles

El gruix del pressupost recau sobre el capítol sis, que triplica la seua partida respecte a 2015 (un 108,05% més), i inclou la renovació de la flota operativa de vehicles i el manteniment de les instal·lacions, infraestructures i equipament de la xarxa de parcs de bombers.

Amb un import de 4.367.588,36 euros, el Consorci afegirà a la seua flota una autobomba urbana pesada (BUP), sis autobombes rurals pesades (BRP), una unitat de Lloc de Comandament Avançat (PMA) i sis furgons d’útils varis (FUV). A més, es renovarà la maquinària operativa i els sistemes de comunicació.

Millora en la formació interna i externa

“És també destacable l’esforç que realitzem en matèria de formació, la partida de la qual s’incrementa en un 90,03% en el pressupost de 2016”, ha esmentat Bort.

Estes accions, encaminades a millorar l’especialització i el desenvolupament professional, es bolquen en actuacions en incendis d’interior, incendis forestals, sinistres amb mercaderies perilloses, gestió i planificació en el Centre de Comunicacions i Control del Consorci i actuacions de seguretat vertical destinat al personal voluntari.

L’Assemblea del Consorci també ha aprovat per unanimitat la incorporació de dos nous municipis a l’ens provincial: Navarrés i Guardamar de la Safor.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.