El  Govern Central  no respon si les donacions il·legals al PP van desgravar a Hisenda

13122016radialsmulet1Mulet afirma que després del pacte de nou empresaris amb la justícia reconeixent els pagaments al PP, demostra que el PP ha sigut una organització criminal organitzada.

El senador de Compromís, Carles Mulet, va presentar una pregunta escrita dirigida al Govern en la qual s’explicava ” Les aportacions i donacions de particulars als partits polítics, serveixen per a desgravar en les declaracions de renda. Es dóna el cas que desenes de persones estan sent investigades (imputades), per presumptes simulacions de donacions per a suposadament blanquejar diners procedents de “mossegades” o comissions il·legals, sempre de l’entorn del PP de València.
Per açò sol·licite resposta al Govern de si aquestes donacions, van desgravar a Hisenda”.

La resposta que dóna el Govern és que ” En relació amb la informació sol·licitada, s’indica que l’article 68.3 de la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques permet deduir el 20% de les quotes d’afiliació i les aportacions a partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d’electors. La base màxima d’aquesta deducció serà de 600 euros anuals i estarà constituïda per les quotes d’afiliació i aportacions previstes en la lletra a) de l’apartat dos de l’article 2 de la Llei Orgànica 8/2007, de 4 de juliol, sobre finançament dels partits polítics. Pel que es refereix a l’aplicació d’aquesta deducció per les persones al fet que es refereix La seua Senyoria, de conformitat amb l’apartat 1 de l’article 95 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, la informació obtinguda per l’Administració tributària en l’exercici de les seues funcions té caràcter reservat, per la qual cosa no pot ser objecte de cessió o comunicació, al no concórrer cap dels supòsits d’excepció previstos en el citat precepte.

Per a Mulet “aquests dies hem sabut que els nou empresaris valencians implicats en el finançament il·legal del PP a València, ha pacte amb la Fiscalia Anticorrupció reconèixer que sí van finançar de manera il·legal al partit, i ho reconeixen obertament per a aconseguir una rebaixa de la condemna. Estem parlant de gent molt poderosa, fins ara intocable. I aquest fet és extremadament greu, primer perquè reconeix que el PP es va finançar il·legalment, i per tant va guanyar les eleccions valencianes fent trampa, segona perquè reconeix que els més importants empresaris van finançar il·legalment a un partit polític, i açò no significa que açò voluntàriament tragueren diners de les seues empreses per a beneficiar al PP, sinó que eren contractistes tots ells d’obres públiques, i es tracta per tant diners públics ( de sobre costos, d’adjudicacions a dit, de projectes encarits a propòsit..), o siga, que era diners públics robats als ciutadans”

Segons el senador de Compromís “ara es vol fer l’efecte de nou com si fóra un cas menor, sense més repercussió, i aïllat en el passat. Quan sabem que el cas Gürtel és el cas púnica, el cas Bárcenas… o siga, la manera d’actuar del PP; el partit imputat que va destruir a martillazos els discos durs de la seua comptabilitat”

Per a Mulet “que ara el Govern no vulga explicar si aquestes donacions fraudulentes, van poder damunt desgravar a hisenda per part dels donants, tampoc ens sorprendre, òbviament era informació que no anaven a donar-nos, però ací queda el dubte, sense dissipar, però vista la desvergonyia amb la qual es va actuar, tampoc hem de descarta el pogueren fer; traure damunt el benefici per un doble comportament il·legal
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.