El Govern Local es compromet a augmentar la col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a difondre “la nostra llengua i la nostra cultura”

151113 reunión Director Academia de la Lengua (1)
image-260897

El pressupost de 2016 inclourà una consignació específica per a impulsar campanyes de normalització lingüística

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el vicealcalde, Enric Nomdedéu, s’han reunit avui amb el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, amb l’objectiu d’ampliar la col·laboració entre ambdues institucions. Tant Marco com Nomdedéu han traslladat a Ferrer el compromís del Govern Local amb el valencià i li han oferit tota la col·laboració i el suport de l’ajuntament per a difondre “la nostra llengua i la nostra cultura”.

La primera edil ha explicat que prova d’aquest compromís és que l’organigrama municipal ha incorporat, amb el nou Govern, una Regidoria de Normalització Lingüística, vinculada a la vicealcaldía. A més, el valencià s’ha convertit en llengua de referència per al Govern Municipal i té una presència igualitària en l’àmbit de la comunicació institucional (pàgina web i notes de premsa) enfront del castellà, fins ara llengua prevalente amb els Governs del Pàg.

En aquest sentit, el vicealcalde ha avançat que el pressupost municipal de 2016 contemplarà una consignació econòmica específica per a impulsar campanyes de normalització lingüística.

L’alcaldessa i el vicealcalde també han traslladat al president de l’AVL el compromís del Govern Local d’assumir els continguts de la Carta Lingüística de la Ciutat, promoguda per Castelló per la Llengua, i que va ser signada per representants de Compromís, PSPV i Castelló en Moviment.

Per la seua banda, Ramon Ferrer, ha agraït la predisposició de l’Ajuntament a col·laborar amb l’AVL i ha destacat que “Castelló és una terra fonamental per al valencià”. Per a concloure, Ferrer ha explicat que el seu objectiu és que que l’Acadèmia organitze més activitats i esdeveniments en la capital de la Plana.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.