BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El Govern provincial es compromet a Brussel·les a plantar en la pròxima dècada un milió d’arbres a la província

101515 saludo arias cañeteEl Govern provincial es compromet a Brussel·les a plantar en la pròxima dècada un milió d’arbres a la província

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha anunciat aquest matí, des del Parlament Europeu de Brussel·les, que el Govern provincial es compromet a plantar un milió d’arbres a la província durant la pròxima dècada amb l’objectiu d’evitar l’emissió d’una mitjana de 500.000 tones de CO2 al territori. Sánchez ha convidat a sumar-s’hi a la societat civil, voluntaris, organitzacions no governamentals i comunitat educativa de tots els municipis alacantins.

         Sánchez, qui ha participat aquest matí en la Cerimònia del Pacte dels Alcaldes pel Canvi Climàtic, encapçala una delegació alacantina integrada també pels diputats de Protecció i Gestió del Territori, Javier Sendra, Presidència, Economia i Relacions Institucionals, Carlos Castillo, i Hisenda i Administració General, Alejandro Morant, respectivament, així com pel diputat provincial Fernando Sepulcre.

La institució provincial assumeix, amb la seua presència en l’acte, els objectius d’aquest fòrum, els quals són la base per a reduir en un 40% les emissions de CO2 abans de 2030, a més de continuar incentivant i impulsant l’eficiència i l’estalvi energètic. La província lidera a escala europea el nombre d’adhesions al Pacte, a més del compliment de compromisos mediambientals.

Així mateix, César Sánchez ha anunciat que “el nostre compromís amb el medi ambient i el territori i de deixar un món millor a les futures generacions serà una de les fites de la legislatura, per això el passat 7 d’octubre vàrem fundar, junt amb els ajuntaments de Granollers i Vitòria, el Club Espanyol del Pacte dels Alcaldes. Volem municipis més segurs, més intel·ligents, més inclusius, més sostenibles i que els ciutadans tinguen més qualitat de vida”.

La institució provincial s’ha adherit a la campanya per a combatre el canvi climàtic del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient ‘Plantem per al Planeta: campanya dels mil milions d’arbres’. L’objectiu d’aquesta proposta ambiental és animar ciutadans, comunitats, organitzacions, governs, empreses i sectors industrials a repoblar amb arbres el planeta. El Govern provincial propicia, sumant-se al projecte, un desenvolupament sostenible del territori, així com el respecte i la conservació dels paratges naturals.

César Sánchez ha insistit que “la Diputació vol unir-se als objectius de l’ONU per al Desenvolupament Sostenible, adoptant mesures urgents per a combatre el canvi climàtic amb iniciatives com promoure l’ús sostenible d’ecosistemes, ordenar les zones i àrees verdes i protegir la diversitat biològica de la nostra província”.

En aquesta línia, el màxim dirigent del Govern provincial ha avançat que la Diputació participarà el pròxim mes de desembre en la XXI Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic París 2015 per a aconseguir un nou acord internacional sobre el clima, aplicable a tots els països. L’objectiu és mantenir el calfament global per sota dels 2ºC, acostar posicions i facilitar la consecució d’un consens entre les Nacions Unides i la Unió Europa.

La Diputació d’Alacant ha invertit durant els últims anys 16 milions d’euros en 110 municipis que s’integren en la plataforma europea. L’estalvi aconseguit, en vats/hora a l’any, ha sigut de 20.317 milions, en quantia econòmica ha suposat 3 milions d’euros i en emissions quasi 5.000 tones de CO2.

El dirigent del Govern provincial ha concretat que “la Diputació d’Alacant continuarà col·laborant amb els ajuntaments i apostant per l’eficiència i l’estalvi energètics mitjançant la inversió i col·laboració amb els municipis, però cal donar un salt qualitatiu, treballar amb les institucions i construir entre tots un futur sostenible per al nostre territori”.

Actualment, la província d’Alacant té 130 localitats adherides al Pacte dels Alcaldes, les quals s’han beneficiat de les sis convocatòries iniciades per la Diputació d’Alacant. A través de l’Agència Provincial de l’Energia, s’impulsen inventaris d’emissions, plans d’acció energètica sostenible i mesures d’estalvi energètic, entre d’altres.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.