El Ple expressa el seu suport a l’elaboració de la nova llei integral de transsexualitat de la Comunitat Valenciana, impulsada des de la conselleria d’igualtat

pleno ayuntamiento valencia (7)Per unanimitat dels grups municipals, s’ha acordat hui expressar el suport de l’Ajuntament de València a l’elaboració i l’aprovació de la nova Llei Integral de Transsexualitat de la Comunitat Valenciana, que ha sigut impulsada des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Des de l’Ajuntament es treballarà a partir del protocol d’actuació davant de situacions de menors transsexuals en l’àmbit escolar, que s’aprovarà en el marc de la llei integral esmentada. Així s’expressa en l’acord plenari, que arreplega a més la participació del Consell Escolar Municipal i de les entitats que treballen en l’àmbit LGTBI (col·lectius d’hòmens i dones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

De fet, mentre es redacta i es tramita la llei, des de l’Ajuntament s’aportarà al Consell Escolar un esborrany de protocol perquè puga fer front a les situacions d’assetjament o marginació que es puguen plantejar en l’àmbit escolar.

Tot això es preveu en la moció aprovada en la sessió plenària de hui, el debat de la qual ha començat amb la intervenció d’una representant de l’associació Lambda que ha posat l’accent en la necessitat de treballar “per a eliminar el desconeixement i la marginació sobre la realitat de la transsexualitat”, i s’ha referit específicament a la “transfòbia en l’àmbit escolar i a la regulació dels drets dels menors transsexuals”.

Tots els grups municipals han manifestat el seu suport a estes premisses, i la regidora María Jiménez, del Grup Ciutadans, ha defensat una moció inicial, orientada a l’elaboració d’accions de sensibilització, i també al desenvolupament d’un protocol en el si del Consell Escolar Municipal que seria posteriorment elevat a la Conselleria d’Educació.

La delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha expressat la seua satisfacció per la “suma de tots els grups” en esta lluita per la inclusió, i ha recordat que la primera recepció del nou govern després de la presa de possessió va ser, precisament, al col·lectiu LGTBI. De fet, en els pocs mesos d’acció del govern local ja s’han impulsat nombroses accions de formació i de visibilització específiques en este camp, que ha enumerat davant de la corporació.

Per això, Lozano ha plantejat una moció alternativa per entendre que no té sentit elaborar un protocol propi, quan les Corts treballen ja en la nova llei, que desenvoluparà un protocol general. La proposta alternativa de la regidora d’Igualtat ha sigut abonada per tots els grups, amb la inclusió d’una esmena d’addició de la regidora Jiménez perquè el Consell Escolar dispose d’unes directrius d’actuació mentre ix la nova llei.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.