El Ple ha rebutjat la proposta del Grup Popular sobre la tala de moreres en la carrer de l’Ebenista Caselles

pleno ayuntamiento valencia (1)La regidora delegada de Medi ambient, Pilar Soriano, ha reiterat hui en el transcurs de la sessió plenària que l’Ajuntament no procedirà a una tala d’arbres generalitzada, i ha aclarit de nou que ho farà en els casos que els tècnics ho consideren i amb la finalitat de garantir la seguretat ciutadana. Pel que fa a les moreres talades en la carrer de l’Ebenista Caselles el passat 8 de gener, ha explicat que esta actuació va estar “motivada i justiticada”.

D’esta manera ha defensat Pilar Soriano la postura de l’equip de Govern que ha rebutjat la proposta de la regidora del Grup Municipal Popular Lourdes Bernal, “perquè qualsevol actuació que es duga a terme pel que fa a l’abatiment d’arbrat, siga notificada a l’associació de veïns corresponent de la zona i penjada en la web per al coneixement de tots els ciutadans i ciutadanes al costat de l’informe dels tècnics de l’arbrat”.

Abans de debatre esta proposta ha intervingut en el Ple, en representació de l’Associació de Veïns Rovella-Font de Sant Luís, Alicia Torres, qui ha assegurat “que la tala d’este arbrat no ha considerat els sentiments ni la història dels veïns d’esta zona”.

La regidora popular Lourdes Bernal, que ha felicitat els veïns i veïnes perquè ja han aconseguit reunir 2.000 signatures de protesta, i ha instat a un acord en pro de l’arbrat de la ciutat, que també ha defensat el regidor Santiago Benlliure, del Grup Municipal Ciutadans, després de lamentar “l’escàs pressupost municipal destinat a medi ambient”.

Després de recordar “la total predisposició de l’equip de Govern a dialogar amb els veïns”, i explicar “la correcta distribució dels pressupostos municipals”, la regidora de Medi Ambient ha assegurat que totes les decisions de tala es difondran amb la cartelleria corresponent i altres mitjans “per a evitar manipulacions”.

 

En matèria de medi ambient, en el Ple també s’ha debatut una moció proposada pel regidor Santiago Benlliure, del Grup Municipal Ciutadans, per a realitzar un “pla de xoc per a detectar i pal·liar les necessitats de neteja de la ciutat, perquè València està bruta”.

Esta proposta, recolzada pel Grup Municipal Popular, ha sigut rebutjada “perquè tal com ha explicat la regidora delegada de medi ambient, Pilar Soriano, “l’Ajuntament compta amb eines i tècnics per a analitzar i mesurar els indicadors de neteja de les diferents zones de València, així com el rendiment i productivitat dels recursos destinats a la prestació d’este servici.

A mé, ha avançat, la regidora, també s’han dissenyat campanyes concretes per a mitigar situacions específiques que s’emmarquen en un pressupost “que vetla per a garantir la igualtat de servicis de neteja en tots els barris de València”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.