El PP valencià anuncia demandes contra els seus càrrecs públics condemnats per corrupció

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu. / PPCV

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en una imatge d’arxiu. / PPCV

Els serveis jurídics del partit estudien ja la demanda contra l’exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, a la presó per desviar ajudes a ONG

Amb un partit collat per la corrupció, la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha volgut prendre una decisió “inèdita” en política per tractar de netejar la imatge de la seva formació i poder treure del pou un partit esquitxat per diverses causes judicial. En aquest sentit, la líder dels populars valencians ha anunciat, 48 hores després de l” Operació Taula‘ que ha suposat la  detenció i la investigació de diversos membres del seu partit, que la formació demandarà els seus càrrecs públics que hagin estat condemnats per casos de corrupció.

Segons ha explicat Bonig, es tractaria de presentar una demanda per la via civil per “danys i perjudicis” a la imatge del PP i dels seus militants i simpatitzants contra aquelles persones condemnades amb sentència ferma que, sent afiliades del PP, es van valer del seu càrrec públic per cometre alguns delicte de corrupció. El partit els sol·licitarà una indemnització que els populars destinaran a fins socials, segons ha explicat la seva líder Isabel Bonig.

En aquest sentit, la presidenta del PPCV ha explicat que els serveis jurídics de partit ja treballen en una primera demanda que aniria adreçada contra l’exconseller de Solidaritat i exportaveu parlamentari del PP Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig de presó per desviar ajudes públiques destinades a projectes de cooperació al Tercer Món. Segons ha destacat Bonig, amb aquesta acció es pretén que, amb independència de les responsabilitats civils i penals que determini el jutge, els condemnats per corrupció “paguen pel dany que han fet a la imatge del PP i dels seus militants”.

Bonig ha anunciat també una segona iniciativa que el PPCV portarà al proper Congrés Nacional del PP perquè s’incorpori als estatuts del partit i que consisteix en ampliar les competències del Comitè de Drets i Garanties perquè també pugui dur a terme una auditoria interna del partit i pugui executar inspeccions d’ofici o arran de denúncies interposades pels militants, sempre que estiguin fundades.

Es tracta que qui tingui coneixement de “un comportament inadequat ho pose en coneixement del partit” i es pugui investigar, amb totes les garanties, per veure si els fets són així i, en aquest cas, poder posar en coneixement de la justícia els fets o adoptar mesures disciplinàries. La presidenta del PP valencià ha precisat que es tracta d’una tasca preventiva per evitar que aquests casos es produeixin “en la mesura del possible” i ha dit que és partidària que aquesta funció de control la realitzin persones “independents i professionals”.

Bonig ha explicat que els responsables del partit en Génova coneixen aquestes mesures i que ella mateixa ha parlat amb el sotssecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, i que tenen “suport total i absolut” de Madrid.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.