El Teatre Talia “tomado” por decenas de actores

Tras la última y vigésima función de la obra La Gavina „basada en la obra de Antón Chéjov„ en el teatro de la calle Caballeros a reunido a decenas de actores que  tomaron ayer las tablas del Teatre Talia de Valencia. Y no sólo para actuar, sino también para ejercer su derecho a la protesta: exigir la revocación del cierre del espacio escénico y un cambio de responsables y de rumbo en la gestión de la política cultural valenciana. Y volverán a hacerlo en otros teatros públicos de la ciudad.

El abandono de la gestión del teatro por parte de TGV no ha hecho más que encender un poco más los ánimos del sector que ya anuncia más actos de protesta como el de ayer en diferentes teatros de la ciudad. De hecho, la entidad que representa a la mayoría de intérpretes valencianos aseguró recientemente su voluntad de luchar «hasta el final» para detener el cierre del emblemático Talia.

Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) subieron al escenario para leer un comunicado:

“Teatres de la Generalitat té previst abandonar la gestió del Teatre Talia el pròxim 31 de desembre i deixar en mans privades un espai que ha estat fins ara l’espai natural i propi dels professionals valencians. A més, segons les declaracions dels seus responsables, té previst fer una donació del material tècnic a l’empresa que se’l quede.

Els actors i actrius valencians volem denunciar la pèssima gestió que s’està fent dels espais públics, l’abandó total de les polítiques culturals i el despropòsit insultant que suposen les mesures que pren l’administració amb l’excusa de la crisi.

Teatres de la Generalitat renuncia de manera errònea a la gestió d’un dels millors espais teatrals que té la Ciutat de València i llança al poal del fem els diners invertits en la rehabilitació del Teatre Talia fa anys i el projecte de donar cabuda en este escenari als treballs dels professionals valencians. Diners que són de tots els valencians, els mateixos diners que va llançar al fem amb la rehabilitació de les Naus de Sagunt, amb el tancament de la Sala Moratín, L’Altre Espai i amb la construcció d’una sala d’assajos impracticable a la setena planta del Teatre Rialto. Per a nosaltres això significa malbaratament dels recursos públics.

Per això fem pública la nostra protesta i demanem als responsables de la política cultural que escolten les necessitats reals del sector i aporten solucions reals als problemes. Demanem que es reunisquen amb TOT el sector, amb TOTES les parts implicades que formen l’Observatori de les Arts Escèniques Valencianes. I que es comprometen a establir una política teatral com la que es mereixen els ciutadans i les ciutadanes valencianes.

De la mateixa manera volem deixar ben clar que no es tracta de recursos econòmics sino de la bona gestió dels que hi haja.

Els actuals responsables en política teatral han demostrat la seua incompetència per a gestionar els diners públics, per a vertebrar i promocionar el sector teatral i han dut al fracàs, a la ruïna i, molt prompte, a la desaparició als professionals del teatre, la dansa i el circ de la Comunitat Valenciana. Per això, els demanem l’immediat cessament de la directora general i el nomenament d’un nou responsable que siga capaç d’aunar construir i dialogar amb els professionals en lloc de separar, destruir i enfrontar-nos.

Per últim volem anunciar que en les pròximes setmanes es repetiran actes de protesta com el de hui en els teatres públics de la ciutat de València amb la finalitat de denunciar i informar al públic de la devastadora gestió dels seus governants.”

Actors i Actrius Professionals Valencians

Fuente y foto cgt
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

One Response to "El Teatre Talia “tomado” por decenas de actores"

  1. Pingback: Bitacoras.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.