banner_990x90_EFE (1)

El telèfon 112 col·laborarà amb l’Institut de la Dona en temes de violència de gènere

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha mantingut una reunió en el Centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana amb la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i la Igualtat de Gènere, Anaïs Meguzzato, amb l’objectiu d’establir els primers passos d’un protocol de col·laboració en matèria de violència de gènere.

José María Ángel ha manifestat que este acord de col·laboració es materialitzarà a través de l’establiment d’un protocol d’actuació dissenyat per al telèfon d’emergències 112 amb la intenció de subministrar quanta informació requerisca i necessite l’Institut de la Dona referit a casos de violència de gènere en la Comunitat Valenciana.

La directora general de l’Institut Valencià de la Dóna ha mostrat la seua satisfacció a l’haver establit una inicial línia de col·laboració entre el Centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana i l’Institut que dirigix, i s’ha mostrat molt interessada en la gran tasca que realitza el telèfon d’emergències 112 encaminada a donar resposta i coordinar les accions necessàries d’emergències dels ciutadans.

El telèfon 112 de la Generalitat Valenciana atén les crides d’urgència realitzades per qualsevol ciutadà des de la Comunitat Valenciana, com per exemple aquelles que requerisquen atenció sanitària, extinció d’incendis o salvament, seguretat ciutadana, o protecció civil. Demana del ciutadà la informació que necessiten els mitjans operatius d’urgència perquè el seu treball en el terreny siga el més eficaç posible.

Al mateix temps, el 112, en funció de la informació rebuda, aplica les directrius d’actuació que, segons el tipus d’urgència que es tracte, seran els més adequats per a la seua ràpida resolució. Dóna avís als servicis d’emergència que han d’actuar (i també a aquells que hagen d’estar informats d’ella) , col·laborant en la mesura que es puga a la coordinació entre els mateixos, per a aconseguir la resposta més eficaç davant de cada incidencia.

Aporta una plataforma tecnològica comuna a tots els servicis públics que treballen activament davant de qualsevol tipus d’emergència, posant a la seua disposició una ferramenta comuna en matèria de comunicacions així com de gestió d’emergències, en un entorn on la informació essencial es transmet ràpida i multidireccionalmente entre tots els servicis d’urgències.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.